Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan’ın hakkını helal etmedikleri arasında Zeybek de mi var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmada “Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı. Dün katılmayan 90 milletvekili arasında AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in de yer aldığı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 26 Ocak’ta Meclis’teki son yoklamaya katılmadığı için ‘hakkını helal etmediği’ AK Partili milletvekili sayısı 90 olarak belirlendi. Diken’den Bilal Çelik’in haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün grup konuşmasında ‘yoklama kaçağı’ AK Partili vekilleri hedef almış, ‘hakkını helal etmediğini’ belirterek şunları kaydetmişti:

“Grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor. Milletvekili arkadaşlarımız bu maaşla görevi yapıyor. Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin.”

OYLAMAYA KATILMADILAR

Son oylamaya katılmadığı için Erdoğan’ın “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek çıkıştığı vekillerin hangi isimler olduğu da merak edildi. Diken, TBMM kaynaklarından 26 Ocak’ta gerçekleştirilen Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye arasında Mal Ticareti Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi’yle ilgili oylamaya katılmayan AK Partili’li milletvekillerini araştırdı. Söz konusu anlaşma Pakistan’ın başkenti İslamabad’da 12 Ağustos’ta imzalansa da Meclis’in internet sitesinde yer alan tutanaklara göre 26 Ocak’ta oylamaya sunuldu.

ZEYBEK LİSTEDE

Söz konusu 90 AKP’li arasında eski bakanlardan Veysel Eroğlu, son başbakan Binali Yıldırım, eski içişleri bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan da yer alıyor. Diken’in yayınladığı listeye göre Kocaeli’de AK Parti Kocaeli Milletvekili, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Sözcüsü Emine Zeybek’in yer alması dikkat çekti.

emine zeybek