Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erkan Uygun’dan Körfez’de 33 milyon TL’lik iddia!

Körfez Belediye Meclisi Üyesi Erkan Uygun, TÜPRAŞ’tan alınan 33 milyonluk emlak vergisi bedelinin mahkeme kararıyla Körfez Belediyesinden istenmesi üzerine TÜPRAŞ’a 33 milyon alacağına karşılık varsa verileceğini iddia etti.

Körfez Belediye Meclisi Üyesi

Körfez Belediye Meclisi Üyesi Erkan Uygun, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Körfez Belediye Başkanı Sayın Şener Söğüt aralık ayı 2020 meclisinde imar plan değişikliği gündemin 12 maddesinde Mimar Sinan Mahallesinde 1000 ada 15 parsel mülkiyeti Körfez Belediyesine ait olan yaklaşık 14 bin metrekare arsayı ve 1000 ada 2 numaralı parsel mülkiyeti hazine ait (intifa hakkı TÜPRAŞ’ ait )bu arsaların yapı yüksekliğini 3,5 kattan 6 kata çıkararak meclis gündeminden geçirildi.

33 MİLYON TL GERİ VERİLDİ

Gelin görün ki bu yapılan yapı yükseklik değişiminin yapılmasındaki amaç arsa değerini yükseltip haksız yere önceki dönem belediye başkanı tarafından TÜPRAŞ’tan alınan 33 milyonluk emlak vergisi bedelinin TÜPRAŞ tarafından mahkemeye verilmesi ve bu bedelin mahkeme kararıyla Körfez Belediyesinden istenmesi. TÜPRAŞ’a 33 milyon alacağına karşılık bu arsa teklif edilip TÜPRAŞ tarafından kabul edilmediği kamuoyuna yansımıştır.

18 YILDIR YANLIŞ PLANSIZ

Sayın Şener Söğüt aralık 2020 meclisinde katiyen bu arsayı kimseye satmayacağız dediniz (canlı yayın kayıtlarında mevcuttur ) gelin görün ki borcunuza karşılık körfez halkına ait olan bu arsayı vermek istemişsiniz. 18 yıldır yanlış plansız yönetiminizden kaynaklayan bu durumun sorumlusu Körfez halkı değildir sizsiniz. Sata sata bitirdiniz halka ait bir dikili ağacımız kalmayacak bu gidişle Diyoruz ki: Gidiyor gitmekte olan Geliyor gelmekte olan”