Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Esnaf, CHP Kocaeli’ye dert yandı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Gölcük’teki esnaf ziyareti yaptı. Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer, “Samimilerse borçlarımızı silsinler” dedi

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı bugün esnaf ziyaretlerine Gölcük’te devam etti. Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’na da uğrayan Yıldızlı, Başkanı Abdurrezzak Tuncer ile yapılan yardımlar hakkında konuştu. Tuncer yardımlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Pandemi en çok küçük esnafı vurdu tam kapanmada da pazarcıları vurdu. Bununla alakalı halkımız da mağdur oldu. Süreç yanlıştı demiyoruz etkilenen halk oldu. Pazarlarım kapanması halkın meyve sebzeyi pahalı alıp tüketmesi demek. Bugün sebze meyvenin pazarlarda olmaması halkın rekabet ortamından etkilenmesi demek.

“ADİL BİR ORTAM YOK”

Hal yasası doğru işletilmiyor. Biz alırız 3 liraya, satarız 5 liraya bu sıkıntı nasıl olacak bilmiyoruz. Biz tabandayız bazen anket yapıyoruz. Bu sıkıntıyı en iyi teşhis eden biziz aslında. Pandemi birçok fırsatı doğurdu ama hükümet bunu iyi yönetemedi. Yardım destek çok adil dağıtılmadı. Pazarcı mevzusuna ulaşmadı. Biz birbirimize sırt verir geçinir gideriz. Adil bir ortam yok. Adil bir siyaset yok. Yerel yönetimlerde adalet yok.

“EL AÇMAKTAN BIKTIK”

Biz artık yardım destek falan da istemiyoruz. El açan toplum olmaktan bıktık artık. 2020 vergi ve sigorta borcumuzu silin samimiyetinizi görelim. Niye ben size sürekli el açayım? Adaleti teşhis eden erler olursa gök kubbe çökmez ama iyiler kötülerin önünde diz çöker. Söylüyoruz ama sesimiz çıkmıyor.

YILDIZLI İLK AĞIZDAN DİNLEDİ

Tuncer’e cevap veren Yıldızlı da şu ifadeleri kullandı: “Biz de bu bağlamda ilk ağızdan sizden duymak istedik. Biz söyleyince CHP söyledi oluyor. Basında işte onu verdik bunu verdik ama sokakta hiçbir şey yok.

“BU PARAYI ESNAFA DAĞITSAYDINIZ NE OLURDU?”

Adalet için genel başkanımız 450 km yürüdü. Tüm dünyaya Türkiye’de adalet olmadığını duyurdu. Mafya üçgenini görüyorsunuz. Biz bunları konuşup esnafın derdini ikinci plana bırakmak istemiyoruz. 128 milyar dolar nerede? Bu parayı esnafa dağıtsaydınız ne olurdu? Biz sokakta olmaya devam edeceğiz ta ki sizin sesinizi dile getirene kadar. Bizler geçmişte olduğu gibi ezilenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

“KARDEŞLİK LAZIM”

İstedikleri caddede istedikleri sokakta birlikte dolaşalım. Bu siyaset üstü bir şey. Biz caddeyi dolaşırken hangi partili diye bakmıyoruz. Bunların sesine kulak vermemiz gerekiyor. Siyaset dilinin değişmesi gerekiyor. Sokakta yan yana geliyoruz. Bu bayramda herkesi aradım hiçbir Parti gözetmeksizin. Bu topluma kardeşlik lazım.”

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Esnaf ziyaretlerine Gölcük’ten devam eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı çay ocağına da uğradı. Yıldızlı, Çay Ocağı sahibi Mehmet Kuzgun’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakkını helal edip etmediğini sordu. Kuzgun ise, “Sadece 3 ay 1000 TL destek aldık. Hep bankalarla ilerlemeye çalışıyoruz hep kredi kartlarına borçlanıyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. Nasıl helal edeyim evime doğru düzgün ekmek götüremiyorum. Çay ocağı işletiyorum gelirim buradan 6 çocuğum var. 2’si çalışıyor 4 tanesi evde. Ben iş yapmazsam bunalıma gireceğim” dedi.

YILDIZLI SÖZ VERİYOR

Yıldızlı, “Sizlerin sesini duyurmak için yanınızdayız. Asıl amacımız bu esnafı dolaşıp sizlerin sözüyle kimlerin neyin ne olduğunu bilmesini istiyoruz. Bizim iktidarımızda kimse eve aç girmeyecek” diye konuştu.

 

chp golcuk esnaf Harun yildizli