Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Esnafın yanında olan Uçar’a AKP’de disiplin talebi!

AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Engin Uçar, iki esnafın 6 yıl sonra ruhsatlarına kavuşmaları için önerge vermiş ve iki esnaf için oy çokluğuyla ruhsat kararı alınmıştı. AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Uçar için disiplin soruşturması talep edeceklerini söyledi

AKP İzmit Belediye Meclis

AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, bugünkü İzmit Meclisinde Barlar Sokağında tramvay çalışmaları nedeniyle mağdur edilen iki esnaf için önerge verdi. 6 yıl mağdur olan esnaflara ruhsat verilmesi kararı alındı. Bu karar AKP içinde tartışmalara neden oldu. Uçar hakkında disiplin süreci başlatılması için il başkanlığına başvuracaklarını açıklandı.

DAHA ÖNCE REDDETİLER

AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, şu açıklamayı yaptı: “İzmit Belediye Meclisinde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır.

“TÜZÜK GEREĞİ YAPILACAK BELLİ”

AK Parti, kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur. Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir.AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI TALEBİ

AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.