Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet: Dertleri sadece rant!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Partililere araç kiralamaları üzerinden yüklendi. Hürriyet, “Dertleri sadece rant” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Partililere araç kiralamaları üzerinden yüklendi. Hürriyet yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Israrla ‘en büyük israf kalemi araç kiralamalarıdır’ dedik durduk. Bu ekonomik krizle birlikte resmen dudak uçuklatıyor maliyetler. Bakın şu rakamlara, kaç adet araç alır ve defalarca filo kurarsınız ama ne yazık ki 25 yıldır ısrarla kiralamaya devam ediliyor. Millete kazıktır bu. Biz bu israfı daha 5. ayımızda farkettik ve hemen tüm iş makinesi ve kamyonlarımızı satın almak için meclise hazırlık yaptık. 4 yıldır tüm araçlarımızı almak için dilimizde tüy bitti.

28 MİLYONUN KAÇ KATINI HARCATTILAR

4 yıl önce 55 milyona tüm araçları satın alabiliyorduk ama ne yazık ki kör siyasete takıldık. Akp ve Mhp’li üyeler önce hayır dediler. Veto ettik tekrar meclise gönderdik. Zarla zorla 27 milyonunu alabildik. İzin vermedikleri kalan 28 milyon ise 2 yıl sonra krizle birlikte 125 milyona çıktı. Yine de ısrar ettik ama bu sefer de iller bankasına takıldık. Ekonomik kriz nedeniyle özel bankalarda krediler kapatılınca kalan araçları yine alamadık. Ve mecburen kalan araçları kiralamaya devam ediyoruz. Yazıktır, günahtır. O dönemde kredi için onay vermedikleri 28 milyonun kaç katını harcattılar bize. Üstelik sadece 3 yılda.

TEMİZLİK KAMYONLARI VE İŞ MAKİNELERİ ALINDI

İyi ki 27 milyona temizlik kamyonlarını ve bazı iş makinelerini alabilmişiz. Şimdi bu krizde o kamyonları kiralamak zorunda kalsaydık 27 milyonun kim bilir kaç katı kira öderdik ve o kira bedellerini öderken çok zorlanırdık. Üstelik bu kira dönemleri sadece 3 yıllık. 3 yıl sonra bir daha kiralanıyor.

YETİM HAKKI FALAN TANIMIYOR

Oysa satın aldığımız kamyonların 27 milyonluk kredisi ilk 3 yılda kira öder gibi ödendi bitti ve artık belediyenin malı olarak en az 10 yıl kullanıldığını düşündüğümüzde kalan 7 yıl kiralanmayacak, bedava kullanılacak. Belki de 7 yıldan daha fazla kullanılacak. Hangisi daha karlı siz düşünün. İzmit’in temizliğini yapan kamyonlar, fen işleri ve park bahçelerde hizmetinizde çalışan araçların çoğunluğu artık siyah plaka. Yani sizin malınız, milletin malı. Belediye mal edinmiş oldu. En çok yetim hakkı diyenler ne yazık ki yetim hakkı falan tanımıyor. Dertleri sadece rant.”