Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet ihale iddialarını cevapladı

Günlerdir kent kamuoyunu meşgul eden yeğene ihale iddiaları, bugün İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından basın toplantısı yapılarak cevaplandırıldı.

Günlerdir kent kamuoyunu meşgul

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Meclisi’nde 2021 denetim raporu görüşmeleri sonrası AK Partililerin iddialarını cevaplandırmak için bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti’li meclis üyeleri, Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerine 1.5 milyon TL ihale verdiğine dair iddiaları yalan olarak nitelendirdi.

“RESMİ BELGELERLE ÇÜRÜTECEĞİZ”

HURRIYET 1Hürriyet özetle şunları söyledi: “Bugüne kadar ne yazık ki hep havaya konuşan, iddiasını ispatlar mantığından uzak iddialar olmayacak. Belgelerle yalanları iftiraları boşa çıkarmıştık. Bugün de yalanları resmi belgelerle çürüteceğiz. Keşke beyinlerle savaşılsa ama görüyorum ki beyinsizler. İddiaları öyle bir noktaya ilerledi ki suç inat ediliyor. Bu kadar açığımız var da neden yargıya gitmiyorlar. Bize kayyum atatmak için uğraşan bir güruhla savaşıyoruz.

“BENİM BİR TANE YEĞENİM VAR 6 YAŞINDA”

İlk gün açıklayın firma adı verin dedik vermediler. Dün açıkladılar. Biz de şimdi tek tek açıklayacağız. ‘Başkan Hürriyet yeğenine iş verdi’ iddiası denilerek haberler yapıldı. Ben eşimin ve benim tüm soy kütüğümü aldırdım. Köstekli, Oral ve Altın soyadlarıyla asla ve asla yeğenim yok. Benim iki kardeşim var bir tane öz yeğenim var 6 yaşında. Eşimin bir tane kardeşi var. Onun da iki çocuğu var. Öz olarak konuşacaksak bizim üç tane yeğenimiz var. İkinci derecede akrabalara da baktık bu isimler yeğenimiz değil. Üçüncü kuşakta bile akrabamız yok. Zekiye Köstekli Kırıklarelili, Ağrılı arkadaşla ben öz akraba isem ben nereliyim?” dedi.

DAVA AÇACAĞIM

Hürriyet, “İddiaları ortaya atanları ispata davet ediyorum. Ben olmadığını ispat ediyorum. Yapamadıkları Yürüyüş Yolu’nda yürüye yürüye adliyeye gitsinler öz yeğenime ihale vemişim şikayetçi olsunlar. Çöp için adliyeye gidenler şimdi de gitsinler. Bu iftiralarla ilgili tek tek dava açacağız. Bizim üç yıldır anamız ağlıyor. O kadar uzun boylu değil. Biz alenen Koral Altın’ın film çektiğini açık açık yazıyoruz.

İFTİRA ÜSTÜNE İFTİRA

Zekiye Köstekli’nin ortağı olduğu Özek firmasının 1.5 milyon iş yaptığını söylüyorlar. Aldığı iş toplamda 397 bin TL. Nerede 1.5 milyon TL? Koral Altın’ın yaptığı işleri de bu kapsama alıyorlar. İftira üstüne iftira.

İŞLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Ama öyle uyanıklık yapmışlar ki Koral Altın’ın diğer işini de buna yüklüyorlar, sanki hepsi benim yeğenim. Sanki ben bunlara vermişim de vermişim. 397 bin lira için iftira üstüne iftira. Yine isimlerden Hakan Oral. Biz kendisinden bando hizmeti almışız. 11 kişiden oluşan, İzmit’in çocukları hepsi de. Kentin müzisyeni olarak saksafon müzisyeni olarak bu bando hizmetinde yer almış, kişi başı 150 TL vermişiz. Ayda 4 kere çalıyorlar ayda 600 TL. Yılda ise 7 bin TL yapıyor. Velev ki yeğenim olsun, 7 bin liralık bir rakamı böyle köpürte köpürte açıkladılar. Şimdi bunları söyleyenler, bu iddialarını belgeyle birlikte ama yalan söylemeden değil düzgün bir şekilde ispat etsinler.

RANT İSTİYORSANIZ ONA BAKIN

CHPli bir meclis üyeniz size fatura kesti mi, iş yaptı mı diye de sormuşlardı. Hemen arkadaşlara araştırın dedim. Sonra öğrendik ki Kartepe Belediyesi’nin CHPli meclis üyesi Hasan Bayrakmış. Eşme Tarım’ın sahibi. Yıllardır bu kentte iş yapan, tek distbirütör. Kaldı ki benim belediyemin meclis üyesi değil. Başka bir belediyenin meclis üyesinin yapması için hukuki bir sonucu da yok. Başiskele, Kartepe, Büyükşehir olmak üzere tüm belediyeler Eşme Tarım’dan alışveriş alıyor. Birileri istiyor ki sadece AK Partililer iş yapsın. Bu belediyede görüşü, partisi, sıfatı kim olursa olsun herkes iş yapar. Yeter ki kanuna uygun olsun. Benden önce Nevzat bey döneminde İstanbul’dan AK Partili bir yöneticiden bir alım yapılmış. 2017-2018 yılında o firmadan üre gibi malzemeler alınıyor. O dönemde bu malzemelere öyle bir paralar ödeniyor ki. Aynı üründen AK Partili yöneticiden biz 2020 yılında almışız. 2 yıl önceki fiyattan almışız. Siz varın düşünün. İşte rant arıyorsanız işte rant burada, belgesi de burada.

GÜNAHTIR, AYIPTIR

Şoförümün kayınpederine paralar aktarmışım’ diye bir iddia ortaya atıldı. Şoförümün kayınpederimi yıllardır Bekirpaşa’da esnaflık yapan, çok onurlu, küçük bir esnaf lokantası olan ağabeyimiz. 2021 yılında çok küçük bir alım için hiçbir yerden teklif gelmeyince oradan bin 36 liralık yemek almışız. Küçücük bir esnafı böyle yıpratmanızın bir anlamı var mı? Adı da Görkem Lokantası, gidin araştırın. Araştırmadan belge elde etmeden çamur atmak iftira atmak, çok ayıptır, günahtır. Ne ramazanı kaldı, ne cuması kaldı bu işin? Biz bunlara tenezzül edecek miyiz? Bu yani yaptığımız yolsuzluk, bin liradan zengin olduk biz.

ALNINI KARIŞLARIM, O KADAR DA DEĞİL

Fethiye Caddesi’nin ihalesi çok düzgün bir ihaledir. Kocaman bir büyükşehir belediye başkanının davet usulü diyerek diline doladığı, açık ihaleyle yaptığımızı bile bile yalan söylediler. Fethiye Caddesi projesi açık ihale yapılmıştır. Kim ki davet usulü dediyse alnını karışlarım, o kadar da değil. Herkes haddini bilecek. Sırf çamur atmak, sırf mecliste çalışmalarımız görülmesin, bilinmesin, insanlar bundan hoşnut olmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 37 milyonluk ihaleyi göz göre davet usulü verdi. Dünkü Büyükşehir Meclisi’nde koskoca başkan çıktı dedi ki, bunu davet usulü yapmamak ahmaklıktır, Sayıştaycılar saçmalıyorlar dedi. Yalan, yalan, yalan…Biz bu lafları söyleseydik, şuanda bize kayyum atanmıştı. Sayıştaycılar saçmalıyor deseydik içişleri bakanlığı hemen müfettiş göndermişti.

AK PARTİLİ VE MHPLİLER ÖZÜR DİLEMELİLER

Göreve geldiğimizden bu yana hep yalanlarla boğuşuyoruz. Sürekli bir linç kampanyası, hep bir şeyleri açıklamak zorunda kalıyoruz. ‘Fethiye Köyü’nde camiye ayakkabıya girdiniz’ diye ahlaksızca bize iftira attıkları gün linç edildik. Salı günkü mecliste bu iddiayı ortaya atan meclis üyesi ne dedi; ‘ben oranın cami olmadığını bilmeyecek kadar aptal mıyım’ dedi. Biliyordun da bu iftirayı niye attın? Resmen bunu itiraf ettiler. Şimdi herkesi Fethiye Köyü’nde oranın açılışını yapacağız, şimdi onları bekliyorum. Fethiye Köyü halkına AK Parti ve MHPli arkadaşların özür borçları var aksi halde her zaman başlarına kakacağız. Davamız da devam ediyor bu konuyla ilgili…

MÜFETTİŞ RAPORLARINI DA GÖNDERDİK

Dediler ki, kurulmamış şirkete iş verdiler. Hemen 2 müfettişle birlikte soruşturma başlattık. Ve gördük ki kurulmamış şirket değil. Tescil onaylanmadan teklif vermişler sadece… Raporla birlikte AK Parti ve MHPli meclis üyelerine verdik. Hatta yetinmedik KDV dahil 40 liralık iş, firmanın adı Mert Aras firması. Firma içeride 25 bin alacağı vardı, alacağını durdurduk, gelir kaydettirdik. Rapor sonucunda da müfettişlerin tavsiyesiyle bir okulda müzik sınıfı yaptı firma. Ona rağmen 25 bin lirasını kestik, ödemesini yaptığımız 33 bin lirayı da geriye tahsil ettik. Firma bize 0 liraya müzik sınıfı yaptı. Konuşulanlar, dedikodular, ortaya atılan iddialar, artık bu nasıl kafadır ya?”