Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet Kimdir?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan kimdir sorusu merak ediliyor. Fatma Kaplan Hürriyet’in hayatıyla ilgili tüm detayları sizin için derledik. Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili merak edilenlerin cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Fatma Kaplan Hürriyet 1982 yılında Çerkezköy’de doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Kocaeli Barosu’na bağlı serbest avukat olarak çalıştı. CHP Kocaeli İl Kadın Kolları yöneticiliği ve Kocaeli İzmit İlçe yöneticiliği yaptı. Kocaeli İzmit İlçe Emek Komisyonunda görev aldı. Kocaeli İzmit Örgütlenme Komisyonu üyeliği ve Mehmet Ali Paşa Mahalle temsilcisi olarak görev yaptı.

Birinci Sıradan Aday

7 Haziran 2015 yılında CHP Kocaeli milletvekili seçildi. 25. dönem TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi oldu. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP kendisini birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterdi ve seçildi. 26. dönem TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçildi. 26. dönem Anayasa Komisyonu üyesi oldu. Yeniden 27. dönem TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçildi.

İYİ Parti’ye Geçip Yuvaya Döndü

Fatma Kaplan Hurriyet Kimdir 1Çok sayıda dernek ve STK üyesi olan Fatma Kaplan Hürriyet 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP’li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti’ye geçti ve 10 Mayıs 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi‘ne geri döndü. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet üçüncü dönemde de TBMM’ye girdi. 27. dönemde de 26. dönemde olduğu gibi TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçildi.

Doğan Gitti Hürriyet Geldi

46 132019 Türkiye yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı için CHP’den aday gösterilerek oyların %49,92 sini alan Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit belediye başkanı seçilmiş ve 15 Nisan 2019 tarihinde görevine başlamıştır. Seçimleri kaybeden AKP’li Nevzat Doğan gitmiş, yerine CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet gelmiştir. Murat Hürriyet ile evli olan Fatma Kaplan Hürriyet bir çocuk annesidir.