Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FSM Kapalı Pazarı kaçak yapı mı?

İYİ Parti Kartepe İlçe
İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’in kamuoyuna ve kenti yönetenlere sorduğu sorular sonrası Kartepe’nin gündemine oturan FSM Kapalı Pazar Alanı ile ilgili soruların ardı arkası kesilmiyor. Bir süredir FSM Kapalı Pazar Alanının üst kullanım hakkının, yerel esnaf yerine İstanbul menşeeli bir Kooperatife verilmesini eleştiren Tamyüksel, şimdi de “Pazar alanında yapılan büyütme çalışmalarının Ruhsatı var mı?” diye sordu?

İMARA AYKIRI MI?

İlk yapıldığı hali ile 3000 m2 Kapalı Alanı olan Pazarın, İstanbullu kooperatif ile anlaşıldıktan sonra başlatılan 4500 m2lik  büyütme çalışmalarının; Büyükşehir Belediyesinin “rehber.kocaeli.bel.tr” linki ile yayınladığı Kocaeli Şehir Rehberinde bulunan 1/1000’lik imar planlarında Park Alanı olarak görülen kamusal alanın üzerine inşaa edildiğini belirten Tamyüksel açıklamalarına şöyle devam etti:

BELEDİYE DENETLEMELİ

“İmar planları; ilgili oldukları bölgenin mevcut durumu ile birlikte gelecekte oluşacak nüfus yoğunluğu, ihtiyaçları ve sorunları göz önüne alınarak hazırlanan bir nevi mikro ölçekli stratejik çalışmalardır. Ha keza bu planlar sonrası oluşan alanların kullanımı ile alakalıda şartlar vardır. Tabi ki bunun en önemli denetçisi ve takipçisi de ilgili belediyelerdir. Lakin bugün Kartepe’de bunun tam tersi bir uygulama ile karşı karşıya kalmaktayız.

KAMU KAYNAĞI ÇARÇUR EDİLİYOR

Bir süredir Kartepe’nin ve Kartepelinin imkanları ile inşaa edilen FSM Kapalı pazarının; en başından itibaren hatalı olarak yapıldığını. İlgili kurum ve esnaflar ile istişare edilmediği için çok yüksek bir maliyetle, hiç bir işe yaramayan yaklaşık 2 sene atıl bir şekilde kaderine terk edilerek çürütüldüğünü. Kamu kaynağının çarçur edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık.

İSTABULLU PAZARCI

Bunun hemen arkasından ise, Kocaelili Pazarcıların talebine rağmen büyütülmeyen Pazar Alanının, İstanbullu kooperatif ile yapılan anlaşma sonrasında büyütülmeye başlamasını ise manidar bulduğumuzu. Mali durumu dolayısı ile günlük işlerini yapmakta zorlanan Belediye kaynaklarının, basına düşen haberler ve Belediyenin kendi sitesinden yaptığı paylaşım dolayısıyla edindiğimiz önyargı sonucu İstanbullu Pazarcının kullanımı için harcanmasına karşı çıkmıştık.
Lakin Kooperatif Başkanı Bülnet beyin ziyareti ile öğrendik ki, Belediyemiz sadece yapıyormuş gibi reklam yapıyor, oysa ki kapalı pazar alanında ki büyütme çalışmasını İstanbullu Kooperatif kendi cebinden yapıyormuş.  Şimdi gelelim asıl meselemize; Kocaelili Pazarcılar bu genişleme çalışmasını talep ettiğinde orası imar da “PARK ALANI” yapamayız diyen sizler.
Kanunen; Park Alanına İnşaat Ruhsatı verilemeyeceğini  ve Ruhsatsız inşaatında başlayamayacağını en iyi bilen sizler;
  • Bugün; imar planlarında halen PARK ALANI olarak görülen kamusal alan üzerinde; İstanbullu Kooperatif tarafından inşaa edilen 4500m2 Kapalı Alanı görmüyor musunuz?
  • Ama görmemeniz mümkün değil, hem Kartepe Belediyesinin resmi web sitesinde, hem de yerel ve ulusal basında, zaten 4500 m2 lik bu büyütme çalışmasını  kendiniz yapıyormuş gibi servis ettiğiniz boy boy haberler mevcut.
  • O halde yapılmış imar planlarının, uygulaması ve denetiminden sorumlu olan kurum olarak, hukuksuzluk yapmış olmuyor musunuz?
  • Farz edelim bura ile ilgili İMAR REVİZYONU yapacaksınız veya müracaat ettik ediye açıklama yapacaksınız. Peki bu REVİZYON tamamlanmadan veya Büyükşehir’İn ilgili biriminden karar çıkmadan bu inşaata göz yummak suç değil midir?
  • İlgili birimler görevini ve yetkisini kötüye kullanmamış mıdır? Yaptırım uygulanmayacak mıdır veya bu alan mühürlenmeyecek midir?
  • Faraza bu REVİZYON kararı çıkmadı, burası PARK ALANI olarak kaldı ve Pazar kurulamadı.
  • Bu kaçak yapıyı yıkacak mısınız? İstanbullu Kooperatifin edeceği zararı nasıl karşılayacaksınız?
  • veya biz yaptık oldu deyip, gücünüzü kullanarak KAÇAK PAZAR ALANI’nı kullandıracak mısınız” dedi.

FSM Kapali Pazari kacak yapi mi FSM Kapali Pazari kacak yapi mi 2