Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze’de kaçak plato! Parselde yok

Gebze Belediyesi meclisinde Kadıllı Köyü’nde tarım alanının imarının değiştirilmesi gündeme geldi. Madde, oy çokluğuyla geçerken parselde hiçbir yapı bulunmadığı belirtildi. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Gittiğimizde devasa bir yapıyla karşılaştık. Devasa bir film platosu inşa edilmekte ve bitmek üzere. Burada görevi kötüye kullanma, halkı yanıltma suçu var” dedi.

Gebze Belediyesi meclisinde Kadıllı

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli il binasında Gebze ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve il yöneticileri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan katıldı.

Harun Yildizli Gokhan Orhan“CUMHURBAŞKANI 2 BUÇUK SAAT TEK BAŞINA AÇIKLADI”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Bunlar TBMM’ye hiç yakışmayan hareketler. Sayın vekilimize ve İYİ Parti teşkilatlarına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. TÜİK’e göre yıllık enflasyon 84.39. ENAG’a göre yüzde 170.70. Kasım ayında artmış. Vizyon projelerimizi İstanbul’da sayın genel başkanımızın birlikte güç birliği oluşturduğu ekip ile açıkladık. Cumhurbaşkanı tek başına 2 buçuk saat, genel başkanımız bir ekiple tek tek açıkladı. Bu siyaset üstü bir güç birliği idi. Ana muhalefet partisi genel başkanı olarak değil kurduğumuz sistemi, büyük güç birliğinin parçası olarak seslendi tüm yurttaşlarımıza CHP’nin iktidara ne kadar hazır olduğunu, Türkiye’nin yoksulluk, yolsuzluk problemlerini nasıl çözeceğini tek tek açıkladı.” dedi.

“BU HASTANELER KAPANMAMALI”

Yıldızlı Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili, “Kocaeli enteresan bir kent haline geldi. Muhtarlar gününde ziyaretler yaptık. Gündeme taşınması konusunda birçok talep geldi. Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi vardı. Hikayeyi anlatmayacağım, hepimiz biliyoruz artık. Asıl problem burada Alikahya Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin kısmi ya da tamamının taşınması ile ilgili vatandaşlarımızın çok ciddi tepkisi var. Buraların akıbeti ne olacak? Paylaşmanızı istiyoruz. Kesinlikle vatandaşlarımız bu hastanelerin kapanmamasını istiyorlar. Sanayi esnafının da bu yönde talebi var dedi Muzaffer Gürfidan. Çünkü hastaneler kapandığı taktirde ulaşım çok ciddi bir problem olacak. Bunu bizzat bize ilettiler” ifadelerini kullandı.

“RUHSAT ARKADAN GELİR MANTIĞIYLA İŞ YAPIYORLAR”

Karamürsel ziyaretiyle ilgili de konuşan Yıldızlı, “Karamürsel’e gittik. Geçerken Tepeköy Göleti’nin önünden geçtik. Su tutmayan gölet var ya. İl başkanlığımın 3’üncü senesini dolduruyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri atıl vaziyette duruyor. O kadar basiretsiz, beceriksiz yönetim var ki. 20 yıldır çözemediler. İnsan utanır. Tepeköy Göleti sorun ama oradan yukarıya doğru çıktık. Bizim ülkemizde kanunu arar, kime karşı işlediğini sorgular olduk. Biz hak, hukuk, adaleti burada da arıyoruz. Gittik orada inşaatlar devam ediyor, ormanlar kesilmiş ama inşaatların ruhsatı yok. Bunu gördük. Ruhsat arkadan gelir mantığıyla iş yapıyorlar ama bir vatandaş konteyner koydu mu ona hemen ceza kesiyorlar. Yörüklere, arkası olmayan vatandaşa gelince neyin varsa topla git diyorsun ama 5’li çete olunca, bakanın yakını olunca iş değişiyor” dedi.

“SEN BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?”

Yıldıım’a cevap veren Yıldızlı, “Belediye başkanı demiş ki ‘Bize gelseydiler biz söylerdik onlara.’ Başkanım, mühür vurulduktan sonra nerede inşaat devam eder? Sen bostan korkuluğu musun, ne işe yarıyorsun orada? Ruhsat olmadan nasıl buraya iş yeri açtılar? Buradaki vatandaşlar sigortalı mı? Bu da ayrı bir konu. Biz yeşil enerjiye karşı değiliz. Biz kanunun herkese eşit işlemesini istiyoruz. O zaman Yörüklere de dokunma orada. Neden dokunuyorsun Yörüklere? Demek ki sayın başkanın mührünün bir hükmü yok orada. Mührünün geçeceği liyakatli kadrolara koltuğu devretmenin vakti gelmiş sayın Yıldırım. Karamürsel’de sahilde çay içmeyle bu iş olmaz. Kaçak inşaatlarla, ufak işlerle uğraşmayın, büyük işlere bakın” dedi.

“GEBZE’DE KAÇAK FİLM PLATOSU VAR”

Gebze’de kaçak plato olduğunu belirten Yıldızlı, “Gebze’de kaçak film platosu var. Belediye meclisinde film platosu yok diyorlar. Kocaeli’nin ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz. Zinnur Bey’in bildiğim kadarıyla mesleği şehir bölge planlama. Yaptıklarına bakın. Bunlarda hesap verme korkusu yok ki. Kanun nedir ya? Kanun Yörüklere, garibana işler, barınamayan öğrenciye işler. Belediye başkanısın. Halkı yanıltmaya ne gerek var arkadaş? Sen bir avuç saray beslemesine hizmet etmek için orada değilsin. Gebze halkına hizmet etmekle mükellefsin. Şehir bölge planlama mezunu bir insanın yapacağı bir iş değil bu iş. Arada Büyükşehir Belediye Başkanı vekalet veriyor, büyükşehiri yönetmeye çalışıyor. Böyle insanlara büyükşehir teslim edilmez” ifadelerini kullandı.

İKİ GEMİ KÖRFEZ’E ATIK MI BIRAKIYOR?

“Marmara Belediyeler Birliği Başkanı büyükşehir belediye başkanı. Yalova’da bulunan Sefine Tersanesi’nde iki gemi gece atıklarını balıkların üreme alanına boşaltıyorlar” diyen Yıldızlı, “Dip çamurunu temizlemek için büyükşehir belediyesi büyük bir ihale yaptı. Büyük bir şov ile de yavru balıkları üresin diye bıraktılar. Oradan balıkları bırakıyorsun, dip çamurunu temizleyeceğiz diye basın açıklaması yapıyorsun öbür taraftan adama izin veriyorsun. Sarayın yakınlarına bu kanunların hiçbiri işlemiyor. Kocaeli ve ülkemizin geldiği durum gerçekten içler acısı. 12 ilçe başkanıma talimat verdim önerge versinler diye. Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor. Bunu görmezden geliyorlar. İzmit Belediyesi pilot okullarda yemek verme işine başladı. Diğer belediyelerin de dikkate almasını önemle rica ediyorum. Az kaldı. 6 ay sonra bu problemlerin hepsi seri bir şekilde çözülmeye başlayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” şeklinde konuştu.

“KAÇAK PLATO İLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİMİZİ YAPTIK”

Yıldızlı’nın ardından konuşan Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Kadıllı Köyü ile alakalı geçen ayki mecliste yüzde 5 imarı olan bir bölge ile alakalı yüzde 40 imar yükselişi gündeme geldi. Oy çoğunluğuyla geçti. Biz de buraya gidelim, ziyarette bulunalım dedik. Parselin üzerine herhangi bir yapı bulunmamaktadır kararı var, mecliste söylediler. Gittiğimizde devasa bir yapıyla karşılaştık. Devasa bir film platosu inşa edilmekte ve bitmek üzere. Burada görevi kötüye kullanma, halkı yanıltma suçu var. Köylü tarlasında ufak bir baraka yapmak istediğinde 20 bin lira ceza keserken bakanlıkla hiçbir yazışma olmadan Büyükşehir’in koruması altındaymış gibi bir tarım arazisinde devasa bir yapıya denk geldik. Şikayetlerimizi yaptık. Olayın takibindeyiz. Zinnur Bey uzman olduğu dersten sınıfta kaldı, Gebze halkı otur, sıfır diyecek” ifadelerini kullandı.

“YILDIZLI OLMUŞ OLMAMIŞ ÇOK ÖNEMİ YOK”

Milletvekili adayı olup olmayacağı konusunda da konuşan Yıldızlı, “İl başkanıyım. Görevimin başındayım. İl başkanları zaten potansiyel milletvekili, yerel seçimlerde büyükşehir adayıdır. Genel başkanımız belirler. Ben o yüzden geminin başındayım. Ben 2023 iktidarını bekliyorum. Önemli olan bu. Biz dava adamıyız. Harun Yıldızlı olmuş olmamış çok önemi yok. Önemli olan Millet İttifakı’nın Kocaeli ve Türkiye’de iktidar olması. Gel derse gideriz, kal derse kalırız. Açık ve net. Genel başkanımla birlikte yol yürüyorum” dedi.

“KOCAELİ’NİN TALEBİ ÖN SEÇİM”

Önseçim ile ilgili de konuşan Yıldızlı, “Her zaman sandıktan yanayım. Bugün de sandıktan yanayım. Genel başkanıma bu konuyla ilgili dört tane arkadaşımız Caner Arduç, Turgay Seyit, Batuhan Bayındır ve ben gittik. Kocaeli’nin talebi ön seçim. İlin de talebi ön seçim diye aktardık. Her zaman, her koşulda ön seçimden yanayım. Hiç tereddütsüz. İttifakın nasıl gireceği net değil” ifadelerini kullandı.