Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençtürk noktalı pusulalarla ilgili süreci açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Kocaeli Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Nazım Gençtürk Hollanda’daki oy kullanım sırasında tespit edilen nokta ile işaretlenmiş oy pusulalarının akıbeti hakkında bir açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Kocaeli Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Nazım Gençtürk Hollanda’daki oy kullanım sırasında tespit edilen nokta ile işaretlenmiş oy pusulalarının akıbeti hakkında bir açıklama yaptı. Başkan Gençtürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

VERİLEN PUSULA KONTROL EDİLMELİ

“İki gündür gerek sosyal medyada gerek bazı haber kanallarında, ‘Oy pusulalarında Recep Tayyip Erdoğan’ın altında nokta işareti olduğu, RTE’ye oy verilmesi halinde mührün altında kalacağı ancak bir başka adaya oy verilmesi halinde pusulada işaret olduğu kabul edilerek oyun geçersiz sayılması sonucunu doğuracağı’ yönünde vatandaşta haklı bir endişe oluşmuştur. Öncelikle tüm vatandaşların her ihtimale karşı oy kabinine girmeden önce kendilerine verilen pusulaları kontrol etmesinde fayda vardır.

PUSULA GEÇERLİ

Diğer yandan gündem olan konu hakkında gerçekten de böyle bir durum yaşanmış olup, geçen hafta CHP, Hollanda ‘da gerekli itirazları yaptı ve hatalı basıldığına inanmak istediğimiz RTE altında nokta olan 225 oy pusulası kullanılmadan ayrılıp, tutanak altına alındı. Tespit edilen başka veya kullanılan oy pusulası yok. Kaldı ki olsa bile matbaa baskı hatası seçmen iradesini hem sakatlamaz hem de seçmen tarafından oy pusulasına konulan ve oy pusulasını geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilemez. Kısaca sorun yok.

GÖREV BAŞINDAYIZ

Yurtdışında, yurt içinde ve ilimizde örgütlerimiz, avukatlarımız, eksiksiz sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz ve gönüllülerimizle her bir ihbarı, endişeyi değerlendirdiğimizi bilmenizi isteriz. Seçim günü; oylama ve sonrasında da tüm sürecin itina ile takip edileceğinden, sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Süreç şimdilik olması gerektiği gibi ilerliyor. Lütfen provokasyonlardan uzak duralım ve bizim teyit etmediğimiz konulara itibar etmeyelim.”