Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu, Kocaeli’de tespit ettiği sorunları gündeme getirdi

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’deki yerel sorunları TBMM’deki basın toplantısında gündeme getirdi

Yeşil Sol Parti Kocaeli

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli’deki yerel sorunları TBMM’deki basın toplantısında gündem etti. Kocaeli ve özellikle Kandıra’yı etkisi altına alan sel felaketini gündem eden Gergerlioğlu “Kocaeli Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Kandıra Belediyesi Başkanı, Kandıra Kaymakamı hesap vermeli” dedi. Gergerlioğlu, “Kocaeli ve özellikle Kandıra’nın yaşadığı sel felaketi ve tarım ürünlerindeki büyük ve korkunç zarara dikkat çekmek istiyorum. Kandıra ve Kandıra köyleri çok büyük bir sıkıntı yaşıyor, zamanında alınmayan önlemlerden dolayı sel felaketi yaşadılar. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Kandıra Kaymakamlığı bu konuda bir hesap vermeli neden gereken önlemler alınmadı? Neden vatandaş böyle mağdur edildi?” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI

Kocaeli’deki hekim şiddetine vurgu yapan Gergerlioğlu: “Kocaeli’nde sağlık çalışanlarına saldırılar yapılıyor. Kefken Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına görevleri başlarındayken saldırılar yapıldı. Sağlıkta şiddete hayır diyoruz ve Sağlık Bakanlığı bu saldırı hakkında uyarıyoruz.” dedi.

İŞ CİNAYETLERİ

Gündemimde iş cinayetleri de olan Gergerlioğlu: “Kocaeli’de sık sık iş cinayetleri yaşanıyor. Bakın onlardan birisi Kocaeli’de yaşandı, Başiskele ilçesinde bir fabrikada yaşandı atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisinde kimyasal tepkimeden ötürü yoğun duman ve koku meydana geldi. İtfaiye ekipleri bu kimyasal dumana müdahale etti ama sık sık bu tür kazaları Kocaeli yaşıyor kabul edebileceğimiz bir hadise değil değerli arkadaşlar.” dedi.