Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu, “Umuttepe’nin projesini bitiremeyip kaçmışlar!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli Üniversitesi’nin yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Gergerlioğlu, Umuttepe’deki cami ve otopark projesini yapan firmanın projeyi bitirmeden kaçtığını söyledi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli Üniversitesi’nin yerleşkesinde

Umuttepe’de açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci yurtlarını ziyaret ettik. Kocaeli’ye gelen öğrenciler mağdur olmasın diye incelemelerde bulunduk. Kredi Yurtlar Kurumu kapasiteyi arttırmış. Özel yurtlar bundan şikayetçi biraz. Onlar da pek iş yapamıyormuş. Gördüğümüz kadarıyla yüzde 50’ye kadar özel yurtlarda kapasite düşmüş. Özel yurtlar da bitecek gibi görünüyor. Cemaatlerin yurtları var. Onlar da oldukça uygun fiyata öğrenci aldıkları halde onlar da yurtlarını dolduramamışlar. Bu sene Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci kapasitesini arttırması güzel bir gelişme. Fakat Kandıra ve Karamürsel ilçelerindeki yurtlarda sorun var. Binalar deprem riski taşıdığı için öğrencileri İzmit’teki yurtlara yönlendirmişler. İzmit’e yerleştirilen öğrenciler her gün okula gitmek için bir saatlik yolu çekmek zorunda kalacaklar. Kredi Yurtlar Kurumu Kandıra ve Karamürsel’deki öğrencilerin sorununu biran önce çözmelidir.” ifadelerini kullandı.

İNŞAATI VERİLEN SÜREDE BİTİREMEDİ, KAÇTI

Umuttepe yerleşkesinde Cami ve Katlı otopark yapım işinde hiçbir ilerleme olmadığını aktaran Gergerlioğlu, “Uzun zaman önce burada bir inşaat başlatıldı. Fakat bu işte yılan hikayesine döndü. Güya buraya bir cami yapılacaktı. Öncesinde otoparktı burası. Herkes arabasını park ederdi. Cami yapma kararı alındı fakat uzun zamandır inşaata hiçbir ilerleme yok. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde doğru düzgün işler yapamayan Tahir Büyükakın yine başrolde. Milli İrade Meydanını bir türlü bitiremeyen firmaya bu ihaleyi de vermiş. 420 günde bu işin bitirileceğini söylemişler. Fakat 420 günün üstünde bir zaman geçmesine rağmen bitirilememiş. Ortada sadece bir çukur var.” şeklinde konuştu.

UMUTTEPE’DEKİ TRAFİK VE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Umuttepe yerleşkesinde trafik ve otopark sorunu yaşandığını aktaran Gergerlioğlu, “Sabahları burada çok önemli bir trafik sıkıntısı oluyor. Çünkü 30-40 yıl önceki üniversite hacmine göre otoparklar yapılmış. Artan nüfus nedeniyle özellikle sabahları çok yoğun bir trafik sıkıntısı oluyor. İnsanlar sabah aç karnına tahlillere yetişmeye çalışıyor. Biz önceden burada bu konuyu gündem etmiştik. Milli Eğitim Bakanı’na da bu konuyu iletmiştik, bu sorunu çözün diye. Fakat halen çözülmemiş, onu görüyoruz.” dedi.

EKONOMİ SERVİSLERİ KISARAK MI DÜZELECEK?

Ülkenin ekonomisinin battığını ve bunu kurtarmak için de kamuda tasarruf tedbirlerine başvurulduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Kocaeli Üniversite Hastanesinde personel servisler kaldırılmış durumda. Sabah memurlar servis ile geliyordu, fakat şu anda kendi imkanlarıyla gelmek durumunda ve bu konu çok büyük bir sıkıntıya dönmüş durumda. Çünkü sabahları bu trafikte memurlar kendi araçlarıyla geldiğinde daha çok trafik sorunu oluyor. Ayrıca kendi aracıyla gelen personel büyük bir mali yükü çekmek zorunda kalıyor. Üniversitedeki servislerin tekrar başlatılması gerekiyor. Buradaki memurlar büyük bir mağduriyet yaşıyor. Memleketin ekonomisini gariban memurun servisini kısarak mı kurtaracaksınız? Deveyi hamuduyla yutup götürenler korkunç derecede parasını çoğaltıyor. Fakat gariban memurun servisinden kısmaya çalışıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Servislerin kaldırılması sebebiyle işinin olumsuz etkilendiğini söyleyen Umuttepe’deki simitçi Faruk, “Ben de evimi geçindirmek istiyorum fakat şimdi işler durdu. Günde 400-500 liraya kazanıyorum. Hafta sonları iş olmadığı için asgari ücretin çok altında kazanıyorum. Servisler varken 200 tane simit gidiyordu, şu anda 80 simit gidiyor.” dedi.

İLERİ TARİHE VERİLEN RANDEVULAR TEHLİKE YARATIYOR

Kocaeli Üniversite Hastanesinin kapasitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, “İnsanlar sıra bulmakta da zorluk çekiyorlar. 3-4 ay sonra sıra verilebiliyor. Burada bir hastayla görüştük. Ocak ayına kolonoskopi randevusu verilmiş. Eğer hasta kanserse ve 15 Ocağa kolonoskopi verilmişse hasta tehlikeye atılıyor demektir. Allah korusun kanser ilerleyebilir. Bu durumu kabul edemeyiz. Bakanlık yetkililerine de buradan sesleniyoruz. Randevu için bir çözüm bulunmalı. Kocaeli halkına tıp fakültesi yetmiyor. Daha donanımlı bir şekilde hizmet vermesi gerekiyor. Otoparkı yetmiyor, gelen giden insanlar sıra alma noktasında zorlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.