Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu’ndan Fuat Oktay hakkında suç duyurusu

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten suç duyurusunda bulundu.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu,

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın KHK ile ihraç edilenler hakkında “fetöcü, terörist” söylemleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gergerlioğlu, suç duyurusunda Oktay’ın sözlerinin KHK ile ihraç edilen vatandaşlara yönelik hakaret içerdiğini ve hedef gösterildiğini belirtti.

YARGIYA MÜDAHALE

Oktay’ın sözleriyle yargılanmaları devam eden KHK ile ihraç edilenlerin davalarına müdahale ettiği belirtildi. Suç duyurusunda KHK davalarındaki takipsizlik ve beraatlar hatırlatıldı. Suç duyurusunun devamında ise şunlar kaydedildi: “Şüpheli televizyon programında sarf etmiş olduğu bu sözlerinden ötürü devam eden yargılamalar açısında da yargıya müdahale etme suçunu işlemiştir. KHK ile işlerinden edilen binlerce kişi hakkında yapılan ceza yargılamalarının birçoğu soruşturma aşamasında takipsizlikle, kovuşturma aşamasında da beraatla sonuçlanmıştır. Bu itibarla şüphelinin sarf ettiği sözler aynı zamanda iftira suçunun da vuku bulduğunu gözler önüne sermektedir. Savcılık makamınca yapılacak soruşturma akabinde kamu davası açılmasının toplumun büyük bir bölümüne iftira atmak suretiyle benzer eylemlerde bulunacak olan kimselere karşı caydırıcı nitelikte olacaktır. Şüpheli görevini kötüye kullanarak algı manipülasyonu yapmış, kamuoyu önünde binlerce kişiyi hedef haline getirmiştir. Kamuoyunun hassasiyetlerini kullanarak fikir ve düşünce özgürlüğünün çok ötesinde suça konu eylemiyle fikir kirliliğine sebebiyet vermiştir. Bu sebeple şüphelinin kamuoyunda tanımış olması sebebiyle yapmış olduğu eylemin cezalandırılması elzemdir. Bu sebeple şüphelinin cezalandırılmasında kamu yararı bulunmaktadır.”

‘YARGISAL YOLLARA BAŞVURDUK’

Konuya dair Meclis’te basın toplantısı gerçekleştiren Gergerlioğlu, “Yüzbinlerce KHK’li adına bu suç duyurusunu yapıyorum. Hiçbir kimse bulunduğu makam itibariyle kendini sorgulanamaz zannetmesin. Fuat Oktay’a buradan sesleniyorum, yaptığın büyük bir suçtur. Nefret söylemidir, hakarettir, iftiradır. Ben ve yüz binlerce KHK’liye yargısız infaz yapıyorsun. Hakaret ediyorsun. Alay ediyorsun. O yüzündeki tahkir edici, hakaret edici ifadelerini kesinlikle kabul etmiyoruz ve hakkında yargısal yollara başvuruyoruz” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR ZULÜM KARŞILIKSIZ KALMASIN’

“Sen kim oluyorsun Fuat Oktay?” diyen Gergerlioğlu, “Milletin vekiliysem yüz binlerce, milyonlarca kişi adına suç duyurusunda bulunuyorum.Bu hakaretinin, iftiranın yargı karşısında hesabını vereceksin Fuat Oktay! Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Sen kimsin ya? Zaten yargısız infaz ile yüz binlerce kişiyi ihraç etmişsiniz. Milyonlarca kişiden özür dilemeniz gerekirken bu yaptığınız hukuksuzluk için yüzünüz kızaracağı yerde bir de utanmadan yüzünüz kızarmadan terörist diyorsunuz. Hiçbir zulüm zerresi karşılıksız kalmasın diye mücadele ediyoruz. Hiç unutmasınlar. Biz tüm onurumuz ile cesaretimiz ile, vicdanımız ile bunları söylüyoruz! Karşımızda duracak olan da yoktur” ifadelerini kullandı.