Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu’ndan Yürüyüş Yolu için soru önergesi verdi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli İzmit Yürüyüş Yolu’nda 8-9 aydır bitirilmeyen tadilatı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli İzmit Yürüyüş Yolu’nda 8-9 aydır bitirilmeyen tadilatı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.  Soru Önergesinin içeriğinde Yürüyüş Yolu’nda yol yapım çalışmalarını üstlenen Simge Mat firmasının çalışmalarının bırakmasının nedenini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Simge Mat firması ile mahkemelik olduğu iddialarını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Simge Mat ile yaptığı sözleşmenin ve ödemeleri hakkında sorular sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Gergerlioğlu, “Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim” dedi. Gergerlioğlu, Simge Mat firmasının işi bırakıp bırakmadığını sordu. Ancak ihaleyi alan ve ihaleye giren firmalar arasında devam eden davalar nedeniyle işi Büyükşehir ekiplerinin yaptığı açıklanmıştı.

GERGERLİOĞLU ŞUNLARI SORDU:

1.     Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2.     Eğer bu iddialar doğruysa Kocaeli Yürüyüş Yolu’nda yol yapım çalışmalarını üstlenen ve çalışmalara devam eden Simge Mat firmasının çalışmaları bırakmasının nedeni nedir?

3.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu hakkında bir açıklama yapmadığı iddiası doğru mudur?

4.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Simge Mat firmasının mahkemelik olduğu iddiası doğru mudur?

5.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Simge Mat isimli firma ile yaptığı sözleşmenin kapsamı ve bütçesi ne kadardır?

6.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Simge Mat isimli firmaya ödeme yapmış mıdır? Eğer yapmışsa ne kadarlık bir ödeme yapılmıştır?

7.     Bakanlığınıza bu konu hakkında yapılmış şikayetler var mıdır? Varsa ne gibi işlemler yapılmıştır?