Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hakan Çakar Ak Parti’yi bombaladı: Meclis üyenizin eşi büyükşehire iş yapıyor!

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’e yüklendi, “Büyükşehir’e iş yapan meclis üyenizin eşinin ismini açıklayın” dedi.

CHP İzmit İlçe Başkanı

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in İzmit Belediyesi ile ilgili açıklamasına istinaden bir açıklama yayınladı. Açıklamalarında Ali Güney’e yüklenen Çakar, şu ifadelere yer verdi:

“AKP İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit’imizin Kurtuluş günü kutlamalarında, İzmit Belediyesi ile ilgili açıklama yapmış. Bu açıklama ve çelişkili cümleler, genelde iktidar partisi, yerelde muhalefet partisinin İzmit İlçe Başkanı’na ait. Senin de anlayabileceğin şekilde açık ve net, tane tane anlatıyorum AKP İzmit İlçe Başkanı.

MUHALEFET YAPMAK SENİ ZORLUYOR

1. İhale Kanunu’nda ve ihale çağrısında, seçim sonrası veya seçim öncesi kurulan şirketler maddesi, yer almaz. Sizin gibi adrese teslim ihale çağrısı yapılmaz.

2. Şirketlerin partisi olmaz, sahibi olur. İhaleye katılım sağlayan şirketlerin hangi partili olduğuna, ayrıca bakılmaz. Yandaş şirketleriniz ile ilişkileriniz farklı tabii. Avukatsın, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu benden iyi biliyor olmalısın.

3. Yasal bir parti olmasına ve iktidarınızın yönetimindeki devletimizden hazine yardımı almasına karşın kötü niyetli ve insanların milliyetçi duyguları ile oynama amacı güden biçimde HDPli olduğunu iddia ettiğin şirketleri ve bu verileri nereden elde ettiğini açıkla. Aynı şekilde, HDP ile çözüm sürecini yönettiğiniz dönemde reisinin Diyarbakır Toplu Açılış Töreni’nde kimlerle elele mutluluk pozları verdiğini, Oslo görüşmelerinde kimleri görevlendirdiğini, Osman Öcalan’ı İstanbul seçimlerini kazanabilmek adına kimin TRT’ye çıkardığını, İmralı’ya AKP’ye destek mektubunu kimlerin, ne karşılığında okuttuğunu da açıkla. Milliyetçilik pozu verecek birileri varsa, bunları kabul eden,o gün tepki koymayan İlçe Başkanı olduğun partinin mensuplarıdır.

4. Tane tane anlatmaya devam ediyorum. Senin de anlayabileceğin şekilde. İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesi ve Yeşilova Caddesi, Cumhuriyet Parkı ve Yeni Cuma yapım işi, Şehitlik Korusu, Dernekler Yerleşkesi, Gölkay, Malta Gülümse Kafe yapım işi, Otizm merkezi, Kapanönü, Ayakkabıcılar Çarşısı yapım işi, asfalt ve beton yol ve kaldırım işlerimiz, gıda ihalesi, hayvan maması temini, hatta şemsiye ve çadır temini dahil %85 işi, açık ihale yöntemi ile yapılmıştır. Benim yazmaktan yorulduğum ama senin okumaktan sıkılacağın bu işler, aslında senin için büyük yürek acısı. Zira iş yapan İzmit Belediyesi’nin gölgesinde muhalefet yapmak, seni zorluyor, bunu anlayabiliyorum.

5. AKP döneminde iş alan firmalar, bu dönemde de alıyorlar. Zira açık ve tarafsız ihale yöntemi uyguluyoruz. Ama siz tanımadığınız bir firma ihale aldığında, derhal yaftalamaya alışıksınız. Zira tanımıyorsanız o firma, sizden değildir.

Son olarak 4 sorum olacak.

1. Danışma Kurulunuz’da Mehmet Özhaseki ye dosya vermek isteyen partililerinizi engellediniz, hakaret ettiniz, olay çıkardınız. O dosyada neler var. Muhalefet İlçe Başkanı, neden bu kadar korktunuz?

2. AKP’nin İzmit İlçe Başkanı olarak, İsu Hukuk Müşavirliği çok iyi bir avukat olduğunuz için mi size verildi, görev gereği kayırma var mı? İsu dışında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde göreviniz var mı?

3. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin tüm hukuk işlerinin AKP İl ve İlçe yöneticilerine verilmesi tesadüf mü?

4. En önemli sorum bu, cevabını bekliyorum. İzmit Belediyesi AKP meclis üyenizin eşi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine iş yapıyor mu? Yapıyorsa ne kadarlık fatura kesti? Kim bu meclis üyeniz açıklayacak mısınız? Millet günden güne yoksullaşırken AKP meclis üyeleri servetine servet katıyor.”