Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haluk Tamyüksel: Kartepe’miz, Kansertepe olmasın

Kartepe Uzunbey’de yapılmak istenen Demir Çelik Fabrikası hakkında konuşan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Kartepe’miz, Kansertepe olmasın diyerek kentin tüm bileşenlerine sorumlu davranma çağrısı yaptı.

Kartepe Uzunbey'de yapılmak istenen

Kartepe Uzunbey’de yapılmak istenen, Kartepelilerin büyük tepki göstermesi nedeniyle Halkın Katılımı Toplantısının yapılamadığı Demir Çelik Fabrikasının ÇED Sürecinde sona doğru yaklaşılırken, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Kartepe’miz, Kansertepe olmasın diyerek kentin tüm bileşenlerine sorumlu davranma çağrısı yaptı.17 Ocak Salı günü toplanacak olan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun alacağı karar ve akabinde bakanlığa sunacağı raporun ardından. Kartepelilerin tüm tepkilerine rağmen ÇED Sürecinin devamı ve İDK’nın toplanmasını sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değerlendirme Bakanlığı projeyle ilgili nihai kararını verecek.

“NET BİR BİLGİ VERİLMEDİ”

Başkanı Haluk Tamyüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu projeden olumsuz olarak etkilenecek olan sadece Ataevler, Emekevler, Ertuğrulgazi ve Uzunbey mahalleleri değil, Kartepe’mizin tamamıdır. Bunun yanında İzmit ilçemizin de bu projeden olumsuz olarak 1. derecede etkilenecek birçok mahallesi var. Fakat gelin görün ki; Çevresel etki değerlendirme sürecini hızlandırmak için görüş alımını dört mahallemizle sınırlı tutmalarına ve bu mahallerimizde yaşayan yaklaşık 20.000 vatandaşımız olmasına rağmen en fazla 40 haneden görüş alınarak bir rapor hazırlanmaktadır. Hiçbir şekilde Kartepe’li vatandaşlarımıza net bir bilgi verilmeden, sağlıklı bir bilgilendirme ortamı sağlanmadan.

“HEMŞERİMİZİN HABERİ DAHİ YOK”

İtiraz edenleri ve Kartepe’nin hakkını savunanları ise; yatırım düşmanı, istihdam düşmanı ilan ederek yaratmak istedikleri algı ile adeta bir oldu bitti ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kartepeli yapılmak istenen Halkın Katılımı Toplantısında tavrını ortaya koymuş ve bu fabrikanın kurulmasını istemediğini net olarak ifade etmiş. Velhasıl toplantı iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Halkın tepkisi ortada iken bu sürecin bir şekilde devam ettiriliyor olması, acaba sizlerin zihninde nasıl bir düşünceye sebep olmaktadır. Şu anda yürütülen süreçten Kartepe’de maalesef birçok hemşerimizin haberi dahi yoktur. Vatandaşımız iptal olan Halkın Katılımı Toplantısı sonrası sürecin iptal olduğunu düşünmektedir. Şimdi ayın 17’sinde bir rapor hazırlanacak ve karar bakanlığa bildirilecek. Peki bu toplantı nerede olacak? Saat kaçta olacak? Hiçbir açıklama yok.

“KARTEPE İÇİN YAŞANILMASI KAÇINILMAZ”

Bakın sanayi kuruluşları önemli istihdam kaynaklarıdır, önemli katma değer kaynaklarıdır, kuruldukları bölgelere ciddi ekonomik değer katarlar. Bunların hepsini bizde biliyoruz ve asla yatırım düşmanı falan da değiliz. Fabrikayı kurmak isteyen şirket ve aile ile de özel bir sorunumuz falan da yok. Fakat yapılmak istenen tesis; Zararlı gazların salınımı noktasında C Kategorisinde bulunmaktadır. Yani en üst seviyede zararlı gazlar Kartepe’de havaya karışacaktır. Tarım alanlarımız, su Kaynaklarımız önemli bir tehditle karşı karşıya kalacak. İnsanımız ciddi sağlık problemleri ile tanışacaktır. Kartepemizin trafiği ger geçen gün daha çekilmez bir hal alırken, kurulacak bu tesis ile oluşacak trafik yükü içinden çıkılmaz bir hale dönüşecektir. Ve Kocaeli’yi tanıyan herkes bilir ki; bu tesislerin kurulu olduğu Dilovası ilçemiz, diğer tüm ilçelerimizde ortalama 1,5-2 derece daha sıcaktır. Aynı durumun Kartepe’mizde de yaşanılması da kaçınılmazıdır.

“KARTEPEMİZİN HAKKINI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu durumda şu anda dahi yaşanan iklim değişiklikleri sebebi ile neredeyse duasına çıktığımız ve ilçemize adını veren KAR’ımızı, bu fabrikanın hava sıcaklığına etkileri sonucunda tamamıyla kaybetme riski ile karşı karşıya kalabiliriz. Bırakın Kartepe’miz Kartepe olarak kalsın, bırakın Kartepe’miz; yeşili ile, Kar’ı ile, tarımı ile, eşsiz doğası ve turizmi ile yaşasın. Biz İYİ Parti Kartepe Teşkilatı olarak; yarın Bakanlıktan, bu fabrikanın kurulması ile ilgili olumlu bir karar çıksa dahi, Kartepemizin hakkını hukuki zeminde aramaya devam edeceğiz. Ancak Bu noktada; Kentimizin tüm siyasileri, odaları, çevre kuruluşları ve sivil toplum örgütleride sürece dahil olmalı ve çok geç olmadan Kartepemiz için elini taşın altına koymalıdır.”