İstanbul 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin geçen hafta aldığı kararla CHP İstanbul İl Yönetimi görevden alındı. İl Başkanı Özgür Çelik’in yerine kayyum olarak Gürsel Tekin atandı. Tekin, bugün öğle saatlerinde polis eşliğinde CHP İstanbul İl binasına girdi. Bu sırada emniyet ekipleri de parti il binasında bulunan gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı da emniyet ekiplerinin biber gazlı müdahalesinin ardından hastanelik oldu. İstanbul’daki bir hastanede tedavi altına alınan Yıldızlı, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
“SARAY MİLİTANI OLMAKTAN VAZGEÇİN”
CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kayyumu CHP il binasına sokmak için kadın – çocuk demeden tüm vatandaşlarımıza karşı orantısız güç kullanan kolluk kuvvetlerimiz derhal sarayın militanı olmaktan vazgeçmelidir!
GENÇLERİMİZİN YANINA GİDECEĞİZ
Sizler Türk milletinin polisi olmak zorundasınız! Bu yaptığınız kanunsuz emirdir, bu yaptığınız düşman hukukudur! Buna alet olmayın!
Telefon hatlarında ve internet erişiminde yaşanan kısıtlama nedeniyle bizlere ulaşamayan herkese sağlık durumumuzun iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Tedavimizin ardından önce gözaltına alınan gençlerimizin yanına gideceğiz, daha sonra yeniden il binamızda olacağız.
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!
Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!
