Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Özgür Yıldızlı Kocaeli’nin sorunlarını bakana anlattı!

Kocaeli Haber – CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde aktif muhalefetini sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katılan Yıldızlı, bakan Mehmet Özhaseki’ye Kocaeli’nin sorunlarını anlattı.

Kocaeli Haber - CHP
ugur

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde aktif muhalefetini sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine katılan Yıldızlı, bakan Mehmet Özhaseki’ye Kocaeli’nin sorunlarını anlattı. Millet bahçelerinde yaşanan sıkıntıları, stadyumun otopark ve ulaşım sorununu dile getiren Yıldızlı Kartepe’ye yapılmak istenen çelik haddeleme tesisinin de hatalı yer seçimi nedeniyle çevre sorunu yaratacağını ifade etti.

MAÇ ÇKIŞLARINDA BÜYÜK EZİYET

Harun Özgür Yıldızlı toplantıda şöyle konuştu: “Kocaeli’nde Derince’de Çenesuyu mevkiinde millet bahçesi yapıldı, millet bahçesinin işlevi yok. Orada İsmet Paşa Stadı vardı. İsmet Paşa Stadı kaldırıldı ve çöp fabrikasının dibine Kocaeli Stadyumu yapıldı. Biliyorsunuz, ulaşılabilirlik her şeyden önemlidir Sayın Bakanım. Sizler büyükşehir belediye başkanlığı yaptınız. Bizlerden daha iyi biliyorsunuz ulaşım mevzuatını. Bakın ben size birkaç örnek göstereceğim. Çevre ile ilgili inanın Kocaelispor taraftarı maç çıkışlarında büyük eziyet çekiyor Sayın Bakanım. Ulaşılabilirlik burada çok önemli.

TARAFTAR SIKINTI ÇEKİYOR

İnanın çöp fabrikasının dibinde olan stadyum bu Sayın Bakanım Kocaeli Stadyumu, bu da Sakarya Stadyumu. Sakarya Stadyumu’nun etrafında Sayın Bakanım otoparklarıyla, her şeyiyle geniş bir çevresi var. Kocaeli Stadyumu hem çöp fabrikasının dibinde, hem de ulaşımla ilgili Kocaelispor taraftarı çok ciddi sıkıntı çekiyor Sayın Bakanım.

ÇEVRESEL ANLAMDA SIKINTILAR VAR

Kartepe’de yapılmak istenen demir çelik fabrikasıyla ilgili bölgede ciddi sıkıntılar vardır. Tarım arazisine yapılmak istenen demir çelik fabrikasında sıcak haddeleme işlemi yapılacaktır. Bununla ilgili ciddi anlamda, çevresel anlamda sıkıntılar vardır Sayın Bakanım. Çünkü bir kentin planlaması yapılırken buraya konut alanları, şuraya yeşil alanlar, şuraya fabrika alanları diye bunların planlanması gerekir.

BURAYA BUNU YAPALIM DEMEYLE PLANLAMA YAPILMAZ

Bir kentin planlamasında metropolitan bir plana ihtiyaç vardır. Aklımıza geldiği zaman ‘şuraya şunu yapalım, buraya bunu yapalım’ demeyle bir planlama yapılamaz. Buraya bir fabrika yaptığımız takdirde ne altyapı bunu kaldırabilir, ne ulaşım bunu kaldırabilir, ne de çevresel etkenlerden dolayı burayı kaldırması mümkün değildir. Sayın Bakanım, çevresel anlamda ciddi tehditler oluşturan bu fabrikayı, demir çelik fabrikasını bölge halkı istememektedir, bilgilerinize sunuyorum.”