Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı: Lansman belediyeciliği ve hayal satmayla ilgili çok iyiler

CHP eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ile SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın katılımıyla KYÖD’de düzenlenen programda konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Lansman belediyeciliği yapıyorlar Kocaeli’de. Hangi konuda iyi diye sorarsanız lansman belediyeciliği ve hayal satmayla ilgili çok iyiler” dedi.

CHP eski Genel Başkanları

Özgun imzaEski bakanlar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ile SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın katılımıyla KYÖD’de Kocaeli İzmit Dayanışma Platformu ev sahipliğinde program düzenlendi. Genel başkanlar “Yüzyılın Işığında CHP ve Geleceğimiz” isimli panelde konuşmacı olarak yer aldı.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen panele genel başkanların yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Sanatçı Bedri Baykam, CHP önceki dönem il başkanları Cengiz Sarıbay, Kemalettin Gençtürk, Cihat Altunyuva, Mustafa Küpçü, Genç Parti İl Başkanı İbrahim Altınoğlu, DEV Genç kurucularından Sarp Kuray, CHP ilçe başkanları, eski milletvekili ve belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“İLK YILLARDA ATILAN ADIMLARIN EKMEĞİNİ YEMEKTEYİZ”

Programda konuşan KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Aradan geçen 99 yıla baktığımızda büyük demokrasi yolculuğumuzun son yıllarda duraksadığını, ekonomik açıdan büyük bir buhranın içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Türkiye ikinci yüzyıla girerken şunu görüyoruz. Gerek ekonomide gerek sosyal hayatta ülke olarak Cumhuriyet’in ilk yıllarında atılan adımların ekmeğini yemekteyiz. Bu halkın hala umudu var. O ümit, sırtımızı dayadığımız Atatürk. Çünkü kuruluş kurtuluşumuzdur” dedi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Saral’ın ardından konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı şu ifadelerde bulundu; “Yarım kalmış projeler kenti Kocaeli’ye hoş geldiniz. Kocaeli büyük bir metropol. Kocaeli’nin 1 milyon 460 bin seçmeni var. Kocaeli’de 568 bin hane var. Neden yarım kalmış projeler kenti diye başladım? Çünkü 20 yıllık iktidarlarında hatırlayabileceğimiz, hafızalarımızda kalabilecek bir projeleri yok. Önceki dönem hizmet etmiş belediye başkanlarımıza, şimdi de Fatma Kaplan Hürriyet’e Kocaeli’ye, İzmit’e ferahlık getirdiği için sizlere teşekkür ediyorum.

“HAYAL SATMADA ÇOK İYİLER”

20 senede Cumhuriyet değerlerini tek tek yıktılar. SEKA’yı, PETKİM’i, Sümerbank’ı kapattılar. SEKAMIZ gitti. Cumhuriyet kazanımlarının hiçbir değerini ortada bırakmadılar. Hiçbir projesini bitirmek yönünde çaba sarf etmiyorlar. Lansman belediyeciliği yapıyorlar Kocaeli’de. Hangi konuda iyi diye sorarsanız lansman belediyeciliği ve hayal satmayla ilgili çok iyiler. Bunların üzerine kimse su dökemez bu konuda. Stat yaparlar yolu olmaz, havalimanı olur yolcusu olmaz. Çok enteresan bir kent haline geldi Kocaeli. Hem sanayi hem de liman kenti. Kocaeli’nin 14 tane OSB’si, 35 limanı var.

“VERDİKLERİ SÖZ ÇOK”

Turizm kenti diyorsunuz, turizmden gelirimiz var mı diye soruyorsunuz; yok. Yılan hikayesine dönen teleferik projeleri. Kocaeli tarım kenti diyebiliriz ama onda da sınıfta kaldığımızı görebiliriz. Kocaeli’nin en büyük problemi ulaşım, sosyal alan eksikliği, mülteci problemi. Madde bağımlılığı ve güvenlik problemleri ön planda görünüyor. 20 yıllık siyasi iktidar bir metre metro mu açtılar Kocaeli’de? Ulaşımla ilgili hangi problemi çözdü. Akşam 4’te çıktığınızda Gölcük’e, Karamürsel’e gitme şansınız yok. 20 yılda yaptıkları bir SEKA Park, tramvay. Verdikleri söz çok.

“BİR GÖLETİ BİLE BİTİREMİYORLAR”

Çıktıkları danışma toplantılarında sosyal demokratik belediyeciliğin örneğini en iyi şekilde yapmış belediye başkanlarımıza atıfta bulunuyorlar ama bir göleti bile bitiremiyorlar. Siyasetin dilini değiştirdiler. TBMM’de genel başkanımıza karşı kullandıkları dili kınıyorum. Buradakiler aşağı kalır mı? Buradaki belediye başkanları da aynı dili kullanıyorlar. Biz Kocaeli’de 568 bin haneyi tek tek dolaşmalıyız. Örgütümüzde bu yönde 12 ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Bu ayın sonu itibariyle ilk 100 bini gezmiş olacağız. Tek tek seçmene dokunmak gerekiyor. Zaman birlik, beraber olma zamanı. Amasız, lakinsiz, niçinsiz bir arada olmak gibi bir durumumuz var.”