Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı Şehir Hastanesi’nde yanan hastaları sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı TBMM’de yaptığı konuşmada Kocaeli Şehir Hastanesi’nde meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle yanan hastaları TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı TBMM’de yaptığı konuşmada Kocaeli Şehir Hastanesi’nde meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle yanan hastaları TBMM gündemine taşıdı. Yıldızlı mecliste yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkan, değerli milletvekillerimiz; Kocaeli’de bir şehir hastanesi yapıldı; emeğinize sağlık, Allah razı olsun. Ama bir türlü bu şehir hastanesinin derdi bitmedi, bir türlü verim alınamadı; 2013’te temeli atıldı, on yıl sonra, 2023’te hizmete girebildi, gerçi bugün yaşananları görünce hizmete girdi mi, girmedi mi ona da bakmak lazım. Üstelik şehir hastanesi devreye girdikten sonra Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kapatıldı ve Kocaeli Şehir Hastanesine devredildi. Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi hastanelerden doktorlar buraya çekilmiş, hastanelerin kapasiteleri düşürülmüş, poliklinik hizmetleri azaltılmıştır. Kocaeli Şehir Hastanesi bu süreçte çok ilginç bir konuyla ülke gündeminde kendine yer bulmuştur.

HASTANENİN RUHSATIZ MEKANLARI

İktidara yakın müteahhitlerin yaptığı şehir hastanesinde, dış cephede gökkuşağı renkleri bulunan bir duvar eski bir Belediye Başkanını rahatsız etmiştir, sosyal medyada jelibon rezervlerini ülkemize kazandıran bu eski Başkanın talimatıyla apar topar o renkler silinmiş, duvar rengi değiştirilmiştir. Böylelikle hastanenin çok önemli bir sorunu çözülmüştür. Kocaeli Şehir Hastanesinin mevsimin ilk yağışlarında altyapı ve üstyapı sorunları meydana gelmiş, hastanenin on yıl sonunda dahi hazır olmadığı gözle görülür hâle gelmiştir. Hastanede 15 tane ruhsatsız mekân vardır, bunları geçtik, bunların önemi yok; Kocaeli Şehir Hastanesinde bugün geldiğimiz noktada şifa bulmak için hastaneye giden vatandaşlarımız vücutlarında yanık meydana gelmiş şekilde hastaneden ayrılıyorlar. Evet, şaka değil, Kocaeli Şehir Hastanesinde ameliyat olan vatandaşlarımız ameliyat masasındayken elektrik kaynaklı olduğu söylenen arıza nedeniyle yanarak ameliyattan çıkıyorlar. 63 tane ameliyathanesi olan hastanede, 18 olan aktif ameliyathane sayısı kısa bir süre önce 35’e çıkarıldı. Elektrik sıkıntısının bundan sonra ortaya çıktığı yönünde bilgiler mevcut. Elektrik kaçağının sebebinin ana trafoda olduğu hastanedeki teknik personeller tarafından konuşuluyor.

İDDİALARI SORDU

Eğer ki bu iddia doğru ise ana trafonun değişmesi gerekiyor. Yani bu, şu demek oluyor: Ana trafo yenilenecek, bu süre zarfında hastanede hizmet ne olacak? Evet, şehir hastanesinde hastaların ameliyathanede çarpılarak yandığına dair ortaya atılan korkunç iddiaları -günlerdir yalanlanmayan- kentte hiçbir açıklama yapmayan yetkililere ve iktidar vekillerine bir kez daha sormak istiyorum: Elektrik kaçağı nedeniyle ameliyathanede gerçekten yanan hastalar oldu mu, olduysa bu yanıkların derecesi nedir? Geçtiğimiz hafta sünnet olan bir çocuk ile doğum yapan bir annenin vücudunda yanıklar olduğu doğru mudur? Bir hastanın ameliyathanede çarpılarak yoğun bakıma alındığı bilgisi doğru mudur? Daha vahimi, ölümle sonuçlanan bir vaka yaşanmış mıdır? Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum