Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı: Toplu sözleşme değil sefalet sözleşmesi!

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür YILDIZLI, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin yapmış olduğu zam teklifini eleştirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, hükümetin teklifinin makyajlanmış Merkez Bankası enflasyon beklentilerinin bile altında kalmasının vatandaşla dalga geçmek olduğunun altını çizerek, yetkililerin bir an evvel ülke gerçeklerine dönmelerini ve teklifi tümüyle revize etmeleri gerektiğini ifade etti. Yıldızlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin teklifi yine ülkenin gerçeklerinden uzak, vatandaşlarımızın beklentilerini umursamayan bir tavırda gerçekleşti.

Merkez Bankasının dahi makyajlanmış veriler ışIğında 2024 enflasyon beklentisini yüzde 33 olarak açıkladığı bir noktada, hükümetin memur ve memur emeklilerine yapmış olduğu zam teklifi 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 14, son altı ayı için yüzde 9 olarak belirlenmiştir.

Söz konusu teklifin içerisinde memurların beklediği kira yardımı noktasında en ufak bir cümle yer almamaktadır. Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere ülkemizdeki konut kiralarında yaşanan artışlar sonrasında memurlarımız ciddi sıkıntılar yaşamakta olup, geçinemedikleri için sürekli tayin talebinde bulunmaya başlamışlardır.

Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik kriz ve enflasyonist ortam gün gibi aşikarken hükümetin yapmış olduğu bu tutarsız zam teklifi derhal revize edilmeli ve memur ile memur emeklilerimizin karşısına daha gerçekçi bir teklif ile çıkılmalıdır.

Bizler, muhalefet milletvekilleri olarak yaşanması muhtemel bu sıkıntıları gördüğümüz için Türkiye Büyük Millet Meclisini açık tutmaya çalıştık. Halkımızın sorunlarına çare bulabilmek adına çalışmalar yapalım dedik ancak Cumhur İttifakı işte tam da bu nedenle, her şeyi oldu bittiye getirebilmek için tatil yapmayı tercih etti. Temel gıda ürünlerinden akaryakıt fiyatlarına her alanda zamların arka arkaya geldiği bir dönemde halkın gerçeklerinden uzak yaşayan ve halka sefalet ücretlerini layık gören ancak bunun yanında tatil yapmayı da ihmal etmeyen hükümet yetkililerinin takdirini ise yine milletimize bırakıyoruz.”