Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı yarın aday adayı oluyor

CHP Kocaeli önceki dönem il başkanı Harun Yıldızlı, yarın genel merkeze giderek aday adayı olacak. İstifa açıklamasında “37 yıllık il başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini hep birlikte kıracağız” ifadelerini kullanan Yıldızlı’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

blank

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yöneticilerin 26 Aralık 2022 tarihine kadar istifa etmeleri istendi. İl Başkanı Harun Yıldızlı, son gün olan 26 Aralık’ta il binasında istifasını açıklayarak milletvekili aday adayı oldu.CHP Genel Merkezi aday adaylık başvuru tarihini 13 Mart-20 Mart tarihleri arasında belirledi.

ÇOK KONUŞULDU

CHP’de ‘gençlik hareketlerinin’ yaşandığı sırada Yıldızlı il başkanlığına talip olmuş, 2020 yılı Mart ayında yapılan kongrede Hikmet Erenkaya ve Bozkurt Uslu’yu yenerek il başkanı seçilmişti. Hem hareketli kişiliği hem de gündemi etkileyen açıklamaları Yıldızlı’yı en çok konuşulan il başkanlarından birisi yaptı. Yıldızlı, toplumsal açıklamalarda da en çok görülen isimlerden birisi oldu.

“VEKİL OLMAK İÇİN İZİN İSTİYORUM”

Gençlik kollarından gelen Yıldızlı, istifa sürecinde yaptığı açıklamada CHP’de adeta gelenek haline gelmiş il başkanın milletvekili adayı gösterilmemesine karşı çıkarak “37 yıllık il başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini hep birlikte kıracağız. Bu salonda il başkanlığından istifa edip vekil olmak için sizden izin istiyorum” ifadelerini kullanmasının ardından dakikalarca alkışlandı.

ANKARA’YA GİDİYOR

Yıldızlı, hayalini gerçekleştirmek için yarın Ankara’da bulunan genel merkeze giderek aday adaylık başvurusunu yapacak. CHP’de çok sayıda görev almış Rafet Yıldızlı’nın oğlu Harun Yıldızlı’ya destek oldukça büyük. Parti içerisinde Yıldızlı’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

HARUN YILDIZLI KİMDİR?

Özgür Harun Yıldızlı 1977 yılında İzmit’te doğdu.

İlk ve ortaokulu Özel Seymen Koleji’nde, liseyi İzmit Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite eğitimi için Ankara’ya giden Harun Yıldızlı Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nden dereceyle mezun oldu.

Siyasi kariyeri üniversite yıllarında başladı. Sosyal Demokrat Hareket (SDH) ile siyasete merhaba diyen Yıldızlı SHP Gençlik Kolları’nda Genel Sekreterlik ve SHP Gençlik Meclisi’nde görev uzun süre görev yaptı.

Yıldızlı hem okuyup hem çalışmayı tercih eden başarılı bir girişimci olarak anılmaktadır. Üniversite eğitimi sırasında 1996 yılında babası Rafet Yıldızlı tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra okulu bitirmesinin ardından aynı kurumda Genel Müdür olarak görev yapmaya başladı.

Alanında deneyimli ve bilgi birikimli teknik elemanlar tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik ile Türkiye’nin birçok ilinde başarılı projelere imza attı.

İzmit’te de siyasetin içinde olan Yıldızlı 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Yönetimine girdi.

2 dönem CHP Kocaeli İl Örgütü’nde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

10 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa ederek CHP Kocaeli İl Başkan Adayı olduğunu duyurdu.

2012 yılında Mimar Betül Yıldızlı ile dünya evine giren Harun Yıldızlı Nazım ve Zeynep isimli 2 evlat sahibidir.