Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı’dan İsmail Yıldırım’a: Sen bostan korkuluğu musun?

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Karamürsel Belediye Başkanı’na rüzgar enerji santrali ile ilgili, “Belediye başkanı demiş ki ‘Bize gelseydiler biz söylerdik onlara.’ Başkanım, mühür vurulduktan sonra nerede inşaat devam eder? Sen bostan korkuluğu musun, ne işe yarıyorsun orada? Ruhsat olmadan nasıl buraya iş yeri açtılar?” sorularını yöneltti.

CHP Kocaeli İl Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli il binasında basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve il yöneticileri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan katıldı.

“RUHSAT ARKADAN GELİR MANTIĞIYLA İŞ YAPIYORLAR”

Yıldızlı, Karamürsel ziyaretinde kaçak rüzgar enerji santralini gündeme getirmişti. Konu hakkında Yıldızlı, “Karamürsel’e gittik. Geçerken Tepeköy Göleti’nin önünden geçtik. Su tutmayan gölet var ya. İl başkanlığımın 3’üncü senesini dolduruyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri atıl vaziyette duruyor. O kadar basiretsiz, beceriksiz yönetim var ki. 20 yıldır çözemediler. İnsan utanır. Tepeköy Göleti sorun ama oradan yukarıya doğru çıktık. Bizim ülkemizde kanunu arar, kime karşı işlediğini sorgular olduk. Biz hak, hukuk, adaleti burada da arıyoruz. Gittik orada inşaatlar devam ediyor, ormanlar kesilmiş ama inşaatların ruhsatı yok. Bunu gördük. Ruhsat arkadan gelir mantığıyla iş yapıyorlar ama bir vatandaş konteyner koydu mu ona hemen ceza kesiyorlar. Yörüklere, arkası olmayan vatandaşa gelince neyin varsa topla git diyorsun ama 5’li çete olunca, bakanın yakını olunca iş değişiyor” dedi.

“DEVRETMENİN VAKTİ GELMİŞ”

Yıldızlı, “Belediye başkanı demiş ki ‘Bize gelseydiler biz söylerdik onlara.’ Başkanım, mühür vurulduktan sonra nerede inşaat devam eder? Sen bostan korkuluğu musun, ne işe yarıyorsun orada? Ruhsat olmadan nasıl buraya iş yeri açtılar? Buradaki vatandaşlar sigortalı mı? Bu da ayrı bir konu. Biz yeşil enerjiye karşı değiliz. Biz kanunun herkese eşit işlemesini istiyoruz. O zaman Yörüklere de dokunma orada. Neden dokunuyorsun Yörüklere? Demek ki sayın başkanın mührünün bir hükmü yok orada. Mührünün geçeceği liyakatli kadrolara koltuğu devretmenin vakti gelmiş sayın Yıldırım. Karamürsel’de sahilde çay içmeyle bu iş olmaz. Kaçak inşaatlarla, ufak işlerle uğraşmayın, büyük işlere bakın” dedi.