Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydar Akar Gölcük’ün borcunu açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP’li Gölcük Belediyesi’nin güncel borcunu açıkladı. Belediyenin borcu 95 milyon 856 bin lira.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar belediyelerin borçlarını yeniden gündeme getirdi. Gölcük Belediyesi’nin AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş döneminde 3 milyon 467 bin lira borcu olduğunu ifade eden Akar, kendisiyle paylaşılan son rakamın 95 milyon 856 bin lira olduğunu açıkladı. Hatırlanacağı üzere 3 milyonluk borç açıklaması Kocaeli basınında geniş yer bulmuş, Gölcük Belediyesi eski başkanı Mehmet Ellibeş övgüler almıştı. Ellibeş Gölcük Belediyesi’nin 3 milyonluk borcuna ilişkin yorum yapmayarak, diğer ilçe belediyelerin borçları ve eski başkanların açıklamalarına ilişkin “Alacak olur, borç olur, herkes işine baksın” demişti.

95 MİLYON 856 BİN TL

Gölcük Belediyesi’nin 2014-2019 yılları arasındaki temsil tanıtma giderleri, satılan taşınmazlar ve borçları nedeni ile Maliye Hazinesine taşınmazlarını devrettiği biliniyordu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Gölcük Belediyesi’nin 2014-2019 yılları arasında 8 milyon TL’lik temsil ve ağırlama giderinde bulunduğunu, yine bu yıllarda 26 milyon TL’lik taşınmazı borçları nedeni ile Hazine maliyesine devrettiğini görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gölcük Belediyesi’nin seçimler sonrasındaki 1 yılına ilişkin bir dizi soru yönelttik. 2020 Mayıs ayı itibari ile Gölcük Belediyesi’nin, 57 milyon 652 bin TL SGK borcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan uzlaşma sonrası 14 milyon 413 bin TL hazineye, 23 milyon 422 bin TL emekli sandığına ve 368 bin TL vergi dairesine olmak üzere toplam 95 milyon 856 bin TL borcunun bulunuyor” dedi.

BAŞKANLAR AÇIKLIK GETİRSİN

Akar, her belediyenin borcunun olabileceğinin altını çizerek, “Gölcük Belediyesi’nin 1 yılda bu rakamlara ulaşmasının açıklanması gerekir. 2018 yılı sonu itibari ile 3 milyon borcum var diyen bir belediyenin yalnızca 1,5 yılda 95 milyon TL borcu makul değil, düşündürücü. Bize doğru bilgi verilmiyor. Bu kabul edilemez. 3 milyon borç var denilirken herhangi bir açıklama yapmayan eski Gölcük Belediyesi Başkanı mevcut AKP İl Başkanı Ellibeş’in ve mevcut Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in bu konuya açıklık getirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Akar kendisine 2019 ve 2020 yılında Gölcük Belediyesi tarafından verilen cevapları da paylaştı.