Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydar Akar meclisi nasıl yöneteceğini anlattı..!

TBMM Grup Başkanvekili Haydar Akar, mecliste yönettiği ilk oturumunda uzun bir açılış konuşması yaptı, meclisi nasıl yöneteceğini anlattı.

TBMM Grup Başkanvekili Haydar

TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar mecliste ilk oturumunu yönetti. Akar açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Değerli milletvekilleri, görüşmelere geçmeden önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili seçilmem nedeniyle duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Nisan 1920’de Meclisin açılışı sonrasında bu kürsüden yaptığı ilk konuşmada Mondros Mütarekesi’nden Erzurum Kongresi’ne, Erzurum Kongresi’nden İstanbul’un işgaline ve Meclisimizin açılışına kadar tüm aşamalarıyla kurtuluş mücadelesini ve belgelerini milletine açıklamıştır.

BU MECLİS KURTULUŞ SAVAŞINI YÖNETTİ

Yani ilk açıldığı andan itibaren yüce Meclisimizin görevi, Büyük Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu gibi, milletine hesap vermek olmuştur. Bu Meclis, barut kokularının üzerinde hissedildiği savaş günlerinde Başkanı Atatürk’e acımasızca, en sert şekilde hesap soran bir Meclistir. Bu Meclis, dünyada örneği olmayan büyük bir Meclistir; Kurtuluş Savaşı sırasında düzenli ordu kurmuş, Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş bir Meclistir.

83 MİLYONUN TEMSİLCİLERİ…

Bu Meclis, laik, çağdaş cumhuriyetin, demokrasinin, ulusal egemenliğin en büyük yapıtıdır. Bu Meclis, dili, dini, rengi, yaşam biçimi, kökeni demeden tüm yurttaşlarına eşit ve adil bir ülke için kurulmuş bir Meclistir. Bu Meclis, çıkardığı yasalarla hakkı, hukuku ve adaleti her bir dakikasında içselleştirmesi için kurulmuş bir Meclistir. Bu Meclis, bu güzel vatanı dünya milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak hedefleyen bir Meclistir. Kurtuluş Mücadelesi’ni yöneten ve Cumhuriyeti ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin bugün Meclis Başkan Vekili görevinde bulunmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Beni bu göreve layık görev 83 milyonun temsilcileri olan siz değerli milletvekillerine teşekkür ediyorum.

NORMALLEŞME TEMENNİSİ

Başta bu Meclisi kuran ve yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisten başlayarak bu kutsal çatı altında görev yapan ve aramızdan ayrılmış olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara selam ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca, dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi süresince sağlımız için mücadele ederken hayatlarını kaybeden doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizin bu süreçte aldığı hasarı bir an önce iyileştirerek gerçek normalleşme sürecine girmesini temenni ediyorum.

ÖNCELİK MİLLET OLACAK

Tabii, bu süreçte işlerini kaybeden vatandaşlarımız, kepenklerini kapatan esnafımız, özveriyle çalışan işçilerimiz, memurlarımız bizlerden yani Türkiye Büyük Millet Meclisinden yaralarını saracak, onları yeniden ayağa kaldıracak yasal düzenlemeler bekliyorlar. Bizlerin de önceliğinin milletimizin temel sorunlarına çözüm getirecek düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmek olmasını diliyorum.

ÖZGÜR ÇALIŞMA ORTAMA YARATACAK

Ben de bu onurlu görevi yerine getirirken Anayasa’mıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’ne, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine ve hukukun üstünlüğüne sonuna kadar bağlı kalarak siz milletvekili arkadaşlarıma eşit ve özgür bir çalışma ortamı yaratma kararlığında olacağım. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”