Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydar Akar’a kırmızı plaka geliyor!

CHP Parti Grubu, TBMM

Uğur ENÇ min 6CHP Parti Grubu, TBMM Başkanlık Divanı üyeliği için seçim yapacak. TBMM başkanvekili, idare amiri ve üç katip üyeliğinin seçimi gerçekleştiriliyor. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, salı günü TBMM başkanvekilliğine aday olmayacağını açıklamıştı. Başkanvekilliği için CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, eski TBMM Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yarışıyor.

HAYDAR AKAR İLK TURDA BİRİNCİ

Seçimde ilk tur tamamlandı. Kocaeli milletvekili Haydar Akar 56, İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu 44, Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün ise 34 oy aldı. Yaşar Tüzün seçimden çekildiğini açıkladı. İkinci tur seçimleri Akar ve Tanrıkulu arasında yapılacak. Haydar Akar’ın meclis başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Haydar Akar yeni görevine geldikten sonra resmi kırmızı plakalı son model bir Audi A6 makam aracına da sahip olacak. Meclis hem aracı hem de özel bir şoförü Akar için tahsis edecek.

HÜRRİYET DE KULLANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere daha önce dönemin CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet meclis katip üyeliğine seçilmiş ve kırmızı plakalı aracı kullanmaya başlamıştı. Katip üyelikten çok daha büyük bir makam olan meclis başkan vekilliği için de kırmızı plaka ayrıcalığı mevcut.

Mevcut başkan vekili Levent Gök’ün kullandığı makam aracı;

s a0ea7c67507feeb43dfa1f343a2d5a5cc00ace15