Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HDP’li Gergerlioğlu: Kocaeli’den 2 vekil çıkarırız!

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, oy potansiyellerinin arttığını ifade ederek milletvekili seçimlerinde Kocaeli’den 2 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer

TBMM’nin en çok tartışılan ve gündem olan isimlerinden olan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gazetemize yaptığı ziyarette kent ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında ekonominin geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, sade vatandaşın da ticaretle uğraşanların da, KOBİ’lerin de büyük sıkıntılar çektiğini belirtti. Gergerlioğlu, Kocaeli’de seçimlerde HDP’nin 2 milletvekili çıkarabileceği iddiasını da ortaya koydu.

MİLLET İTTİFAKI MESAJI

Genel siyasete dönük mesajlar veren Gergerlioğlu, “Millet İttifakı’nda aday belirleme sürecinde geç kalındı. Biz kapıları kendilerine kapatmadık. Bizim açımızdan uzlaşmazlık yok. Biz çok kızgın olduklarımıza bile ‘Gelin’ çayımızı için’ dedik. Son olarak AK Parti’lilerin ziyareti gündem oldu. Bu tavır bizim açımızdan yeni bir tavır değildi. Bizim kapımız diyaloğa hep açık olduk. Memleketin meselelerini uzlaşmayla en çok gündeme getiren biziz. Ayrımcılık yapanlar başkaları” dedi.

2 VEKİL ÇIKARIRIZ

Önümüzdeki seçimlerle ilgili HDP’nin Kocaeli’deki durumunu değerlendiren Gergerlioğlu, “Kocaeli’de iyi durumdayız. Önceki seçimde bir milletvekili çıkardık. Bu seçimde de 2 vekil çıkarmak istiyoruz. Bunun için zemin de var. Biz hiçbir seçmen ayrımı yapmadan herkesin sorunlarını gündeme getiriyoruz. Herkesin başvurularını alıyoruz. Mecliste en çok başvuru alan vekil de benim. Önceki seçimde de biz Kocaeli’den milletvekili çıkaracağımızı söylediğimizde inanmamışlardı. Şimdi 2 vekili çıkarabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

KOCAELİ’DE VATANDAŞIN GÜNDEMİ EKONOMİ

Gergerlioğlu, Kocaeli’de vatandaşın birinci gündemine dair yaptığı konuşmada, “Kocaeli’de vatandaşın birinci gündemi ekonomi. Esnafla konuşuyoruz. İktidarın anlattıklarının hikayeden ibaret olduğunu söylüyor. Bizim sahada gördüğümüz ve vatandaşın da farkında olduğu gerçek ekonomik iflastır. Merkez Bankası’nda eksi 60 milyar rezerv var. Dışardan alınan borçlarla süreci yürütmeyi amaçlıyorlar. Seçime kadar böyle götürecekler ama ülke kötü durumda. Tarım ve hayvancılıkta durum çok kötü. Vatandaşın gündemi özetle ekonomi. KOBİ, asgari ücret sıkıntısı içerisinde. Asgari ücret artsın ama KOBİ’lerin durumu ne olacak? Bunu kimse düşünmüyor” dedi.