Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HKP Kocaeli’den Merkez Bankası’na ‘7 milyar Dolar nerede?’ sorusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kocaeli İl Örgütü, Dolar/TL’de 20 Aralık Pazartesi gecesi yaşanan sert düşüşte Merkez Bankasının rezerv satışının araştırılması için İzmit Merkez Bankasına başvuruda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)

Halkın Kurtuluş Partisi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini açıklaması önce Merkez Bankası’nın rezervinin 20 Aralık günü 3.6 milyar dolar, 21 Aralık günü 3.4 milyar dolar, toplamda 7 milyar dolar azaldığının araştırılması için harekete geçti.

HKP Kocaeli İl Sekreteri Murat Kızıltaş ve Parti yöneticileri İzmit Merkez Bankasına giderek iddiaların araştırılması için başvuruda bulundu.

“7 MİLYAR DOLAR NEREDE VE KİMLER TARAFINDAN SATILMIŞTIR?”

HKP’liler, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununun 4ncü, 5nci, 11nci ve 29’ncu maddelerine dayanarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezine gönderilmek üzere T.C. Merkez Bankası İzmit Şubesine verdikleri dilekçede şu soruları yöneltti:

Soru 1: 20 Aralık akşamı ve devamında satılan 7 Milyar Dolar, Nerede ve Kimler tarafından satılmıştır? Ayrıca satılan dolarlar nereden gelmiştir?

Soru 2: 20 Aralık Akşamı Dolar Kuru 18.40 TL iken kimler dolar bozdurma işlemi yapmıştır? Bu bozdurma işlemini yapanlara öncesinde kim veya kimler haber vermiştir?

TÜM ÜLKE İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Soruların cevaplarını HKP ve tüm kamuoyuyla paylaşılması talep edilen dilekçede Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gibi önemli bir kurumun 20 Aralık gecesi bozdurulan 7 Milyar Doların bilgisini vermesi ve bu bilginin kamuoyu ile paylaşılması tüm ülke için hayati önem taşımaktadır. Nitekim bu konu tüm ülke halkını ilgilendirdiği için de 4982 Sayılı Kanunun, açıklanmasına istisna koyduğu bilgiler çerçevesine girmemektedir, ifadelerine yer verildi.

“7 MİLYAR DOLARLIK VURGUNUN HESABINI SORUYORUZ”

Başvurunun ardından HKP Kocaeli İl Sekreteri Murat Kızıltaş, İzmit Merkez Binası önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“20 Aralık 2021 gecesi gerçekleşen 7 Milyar Dolarlık vurgunun hesabını soruyoruz. Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak geçmişte yaşanan 128 Milyarın ve 208 Ton Altının iç edilmesini, halkımızın gündemine getirmiştik. Ve halkımıza ait olan bu değerlerin nereye harcandığını defalarca sormuştuk. Şimdi de Türkiye’nin en Vatansever, en Halksever Partisi olarak 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununa göre; Merkez Bankasına sorularımızı sorduk ve sonucunun kamuoyuna açıklanmasını talep ettik. Demokratik ve şeffaf bir yönetimin olabilmesi için, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gibi önemli bir kurumumuzun 20 Aralık gecesi bozdurulan 7 Milyar Doların bilgisini vermesini ve bu bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.”