Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet adaylıktan istifa etti

Hürriyet ve Ercan arasında bir süredir sessiz ama derinden ilerleyen kavga, belediye meclis üye listeleriyle patlak verdi. Hurriyet listelerin verilmesine saatler kala CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’i arayarak adaylıktan istifa etti.

Hürriyet ve Ercan arasında

ugurCumhuriyet Halk Partisi İzmit ilçede olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday listelerinde İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile bir dönem daha CHP İzmit Belediye Başkan adayı olan mevcut başkan Fatma Kaplan Hürriyet arasında bir süredir yaşanan liste gerilimi, Hürriyet’in adaylıktan istifa etmesiyle son buldu.

Alınan kulis bilgilerine göre; Gökhan Ercan’ın Başkan Hürriyet’in önerdiği isimlere listede yer vermemesi ve bazı tartışmalı isimleri listeye dahil etmesi ikili arasındaki liste görüşmelerinde bardağı taşıran son damla oldu.

Belediye Meclis Üyesi Aday listelerinin bugün 17.00’ye kadar yüksek seçim kuruluna teslim edilmesi gerekiyor. Buna rağmen CHP’de listeler netleşmediği gibi Hürriyet’in CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’i arayarak adaylıktan istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü. Bir çok partilinin Hürriyet’i bu kararından vazgeçirmeye çalıştığı da öğrenildi.

ANDIZ VE KÜÇÜKKAYA DETAYI

Hürriyet ve Ercan arasındaki liste tartışmalarında özellikle iki isim çok dikkat çekiyor. CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Emre Andız’ın listeye alınması, CHP İzmit eski Başkanı Chp İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ise Hürriyet’in yoğun isteğine rağmen listeye dahil edilmemesi ikili arasındaki iplerin kopmasına neden oldu.

‘BU LİSTE İLE SEÇİM KAZANAMAM’

İddialara göre oluşturulan listeyi çok zayıf bulan Fatma Kaplan Hürriyet’in “Bu liste ile seçim kazanamam. Talep ettiğim hiçbir ismi listeye almadınız.” diyerek tepki gösterdiği ve adaylıktan istifa ettiği belirtildi.

ENSAR AYTEKİN’İ ARADI

Hürriyet’in bununla yetinmeyip CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’i arayarak adaylıktan istifa ettiğini söyledi. İzmit’in meclis üyesi listesi MYK tarafından onaylandı. Ankara’dan gelecek liste bugün İzmit İlçe Seçim Kurulu’na sunulacak.