Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet, Büyükşehir alacak diye arsa satışından vazgeçti

İzmit Belediyesi’nde EYT’li personelin tazminatının verilmesi için arsa satışı yetkisi isteyen Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti’nin yetki vereceğini ve arsa satış ihalesine Büyükşehir’in de gireceğini açıklamasının ardından satıştan vazgeçti.

İzmit Belediyesi'nde EYT'li personelin

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet flaş bir karar aldı. Aylardır EYT’li personelin haklarını verebilmek için arsa satış yetkisi isteyen ve yarın meclisi olağanüstü toplantıya çağıran Hürriyet, herkesi şaşırttı. Sosyal medya adresinden paylaşım yapan Hürriyet, arsa satışından vazgeçtiklerini açıkladı. AK Parti grubu yarınki mecliste satışa onay vereceğini açıklamıştı. Ayrıca arsa satış ihalesine Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de katılacağı söylenmişti.

KREDİ ÇEKMEYE KARAR VERDİ

Hürriyet, şunları söyledi: “İzmit Belediyesi olarak; EYT tazminatlarıyla ilgili bankadan çekmek istediğimiz krediye Olağanüstü Meclis çağrımızdan sonra onay gelmiştir. EYT için herhangi bir arsa satışına da ihtiyaç kalmamıştır. Bu sebeple İzmit Belediye meclisini olağanüstü toplama gereği kalmadığından toplantı iptal edilmiştir. Daha önce EYT tazminatlarının 25 Milyon TL’sini belediye öz kaynaklarımızla ödemiştik. Kalan son taksit tutarı da kredi kullanma işlemlerindeki prosedür tamamlandığında işçilerimize ödenecektir.
Olağanüstü meclis toplantısının iptali kararı parti gruplarına şifahen bildirilmiştir. Resmi olarak da tebliğ edilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

MUHARREM TUTUŞ’TAN JET AÇIKLAMA

AK Parti İzmit Belediye Meclisi Başkanvekili ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, jet bir açıklama yaparak konuyla ilgili şunları söyledi “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin satacağı arsanın ihalesine, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de gireceğini açıklamamızın ardından yani bu arsayı istediği kişiye satamayacağını anlayınca arsanın satışından vazgeçti.
Üç aydır, bankalar bize kredi bile vermiyor diye bağıran Fatma hanıma, Büyükşehir arsayı alacak deyince bir anda kredi çıkmış maşaallah.
Ne diyelim, hayırlı olsun.
Dolayısıyla yarın ki olağanüstü İzmit Belediye meclisi iptal edildi…”