Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İbrahim Şirin Derince için vaatlerini anlattı

AK Parti Derince Belediye Başkan adayı İbrahim Şirin Derince’nin tüm mahallelerine ücretsiz olacak kreşler yapacaklarını, oto galericiler sitesi, küçük sanayi sitesi, spor ve mesire alanları, gençlik merkezi, otel, aquapark gibi projelerini açıkladı.

AK Parti Derince Belediye

Ak Parti Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin, Yenikent Derince Kapalı Spor salonunda 31 Mart 2024 seçim beyannamesini kamuoyuna açıkladı. İbrahim Şirin’in seçim vaatlerini anlattığı toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker ve Davut Coşkun Şiviloğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Özdemir, İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, vatandaşlar ve partililer katıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALESİ HAFTAYA

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin, “Bugün burada önümüzdeki 5 yıllık dönemde yapacağımız çalışmaları ilan etmek için toplandık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni hizmetlerin başlangıcı olacak 1 Nisan için işaret fişeğini yakacağız. Her yaş grubundan her noktaya hitap eden projelerimiz var. Liman Yolu Bağlantısı projemiz var. 3 kavşaktan oluşan bu projemiz önümüzdeki dönemin sonuna kadar faaliyete girecek. Derince Diş hastanesi bölgenin en kapsamlı hastanesi olacak. Deniz Mahallesinde Kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta ihalesi yapılacak.

AHMET YESEVİ CAMİİ RAMAZAN’DA AÇILIYOR

Kaşkaldere kavşak ve alt geçit projesi 1000 metre uzunluğunda duble yol olacak. Hocam Ahmet Yesevi Camii Ali Başkanınız (Ali Haydar Bulut) döneminde başladı. Zeki başkan döneminde devam etti. Ramazan ayında açılış yapılacak bir camii. Yeni belediye binamız için çalışmalarımız devam ediyor. 1 yıldan kısa bir süre içinde daha iyi hizmet vereceğimiz binaya geçmiş olacağız. Yenikent Cemevi projesi ile tam kapsamlı bir hizmet yeri olacak. Cenaze hizmetleri binamız şehitliğin olduğu yerde hizmete girecek. Çok daha büyük çok daha sağlıklı hizmet verecek. Birkaç ay içinde faaliyete girecek.

METRODAN BAHSETTİ

Kuzey Metro hayatımız derincenin ulaşımını rahatlatacak. Körfez’den başlayıp Kartepe’de son bulacak 35 kilometre uzunluğunda bir proje. D-100 koridoru düzenlemesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak.. Derince Millet Bahçesi ile seka tüneli arasında olacak. Bu projeyi de hayata geçireceğiz. Sporcu gençlik eğitim merkezi projemiz ile Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata girecek. Sporcu Mükemmeliyet Merkezi de ülke çapında sporculara faydası olacağı milli sporcuların kamp yapacağız bir alan. Çok amaçlı salonları geliştirmeye devam edeceğiz Merkez çarşıda bir projemiz var. Çok daha kullanılabilir bir hale getireceğiz İhtiyaç duyulan yerlerde çoğalmasını sağlayacağız. Geçtiğimiz hafta millet Bahçesi içinde bir açılış yaptık. Gençler 24 saat açık olmasını istedi. Başkanımız gençler istiyorsa yapacağız dedi. Sayıları aratacak.

YENİ KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Doğa parkları ve Çenedağ sağlık sakım merkezleri yaşlılarımız için hizmet verecek. Yaşlılar için oldukça önemli bir proje. Sırrıpaşa öğretmen evim projemiz de öğretmenlere hizmet verecek Yürüyüş alanları ve tesisi ile hizmet verecek. Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde geçtiğimiz sene kış nedeniyle çatısında bir sorun oldu. Her şeyiyle düşünülmüş bir kültür merkezini hayata geçireceğiz. Hayvan pazarı ve kurban kesim alanı hemşerilerimize hizmet verecek. İnşallah bu dönem hayata geçecek. Aile ve çocuk yaşam merkezi müftülük alanın yanına inşa edilecek. Engellilerin de Kullanabileceği standartta bir spor salonu. Eğitim Kampüsü yıllardır Derince’nin ihtiyaç duyduğu bir proje. Her şey ile projeleri hazırlandı. 22 bin metrekare alanda olacak bir proje. Bunun devamında Derince’nin ihtiyaç duyduğu yüksek okul ile ilgili ilk adımı atmış olacağız. Çınarlı Kültür Merkezi Millet Bahçesi içinde bir alan bize tahsis edildi. Düğün salonunun da olduğu bir proje yapacağız.

ÇENEDAĞ YEŞİL CAMİİ KÜLLİYE MANTIĞINDA OLACAK

Cumhurbaşkanımız ihtiyaç duyulan her mahalleye kreş yapın dedi. Derince’nin tamamına yaymak istiyoruz. Sokak Hayvanları için rehabilitasyon ve bakım alanı inşa edeceğiz İnşallah 12 bin metrekareli orman alanında hayvanlarımıza hizmet vereceğiz. Yeşil Camii bin kişi kapasiteli bir camii olacak. Külliye mantığında olam bir camiyi Derincemize kazandıracağız. Çenedağ Cımbızlar spor merkezini de yeni dönemde yapacağız. Spor ve fitness salonlarına kadar bir çok dalda hizmet verecek. İshakçılarda yer alan aile sağlığı merkezimizin durumu iyi değil. Başkanımız taşın altına elini koyacak. Sağlık müdürlüğü ile birlikte hizmet vereceğiz.

60 EVLER SAHİLİ’NE AQUAPARK

Kırsal Mahallelerde muhtarlıkların da olduğu mahalle konakları inşa edilecek. Muhtarlarında talepleri oldu. Yavuz Sultan Mahallesinde de gençlik merkezi inşa edilecek. İçerisinde gençlerimizin faydalanacağı yeni bir gençlik merkezi inşa edeceğiz. Derince Sanayisi inşallah bana nasip olur. 24 bin 500 metrekare alanda yapma planımız var. Çok talep edilen bir proje. 60 Evler Sahilinde 16 bin metrekare alana Aquapark ve otel inşa edeceğiz. Spor tesislerine ihtiyacımız var. Sahilde olan balık tutma iskelesi ihtiyacını karşılayacağız. Annelerimiz için bebek bakım alanları yapacağız. Mobil taziye araçları oluşturarak hizmet verme amacımız var. Meydanlarda internet hizmeti sunarak ihtiyacı karşılayacağız. Ara eleman sıkıntısı çeken sanayicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için zanaat atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Bizim Derince’de çözemeyeceğimiz sorun yok. Altından kalkamayacağımız proje yok.”