Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İktidar ve muhalefet Derince’de atışıyor

AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Türkiye’de en pahalı toplu ulaşımın Kocaeli’de olduğunu iddia eden CHP’li Birkan Koçak’ın halkı yanılttığını kaydetti. Meydan, “Kocaeli, zamlı haliyle bile Türkiye’de toplu ulaşımda öğrenci ücretiyle 3.sıradadır. HES Kodu uygulamasına geçen ilk illerden biridir” dedi.

AKP Derince İlçe Başkanı

AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın, Kocaeli’de toplu ulaşım ücreti ve kalitesi hakkında yaptığı yorumlarla yine halkı yanıltmak amacında olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Meydan, “Kocaeli’de toplu ulaşım ücretlerine her yıl Ağustos ayında zam yapılır. Ancak dünyayı etkisi altına alan Pandemi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu zam yapılmadan, 2020 yılını 2019 yılı taşıma ücretleriyle tamamladı. Sağlık tedbirleri amacıyla yolcu sayısı 3’te 1 oranında azaltıldı. Araçlara binişte HES Kodu zorunluluğu getirilen ilk illerden biri oldu. Araçlarda düzenli dezenfeksiyon çalışmasıyla Türkiye’ye örnek oldu. Bütün bu süreçte hem vatandaşımızın sağlığı korundu, hem de kısıtlamalar nedeniyle geliri azalan şoför esnafına Hükümetimizin yanında Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz de maddi destek verdi.

ELİNİZE KİMSE SU DÖKEMEZ

Yeni yılla birlikte toplu taşımaya zam kaçınılmaz hale geldi. Ancak yapılan zammın 2019 yılı fiyatlarına göre yapıldığı ortadadır. Buna rağmen Kocaeli, öğrenci biniş ücreti bakımından zamlı tarifeye rağmen Antalya ve Eskişehir’in ardından 3.sıradadır. Tam ücret İstanbul’la aynı seviyeye gelmiştir. İstanbul, son 1 yıldır bu tarife ile şehir içi yolculuk yapmaktadır. Yakında yapılacak zamla bizden daha pahalı hale gelecektir. Halkı yanıltma konusunda elinize kimse su dökemez” dedi.