Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlyas Şeker: Boğaziçi akademisyenleri bilime sırtını döndü!

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, liyakatsız bir atamayla Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’ya tepki gösteren akademisyenlerin bilime sırtını döndüğünü iddia etti.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili

Ugur ENC min e1623645972212Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, liyakatsız bir atamayla Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’ya tepki gösteren akademisyenlerin bilime sırtını döndüğünü iddia etti. TBMM’de bir konuşma yapan Şeker şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ilk defa 1900’lerde Adriyatik Denizi’nde, 2007’de Marmara Denizi’nde görülen müsilaj, ülke gündemini meşgul ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda birçok kurum ve kuruluş deniz kirliliğini önlemek için çalışmalara başladı.

GEBZE’Yİ ÖRNEK VERDİ

Maalesef, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri sırtını bilime dönmeye devam ederken birçok üniversitemizde bilim insanları AR-GE faaliyetlerine başladı. Seçim bölgem Kocaeli’de bilimle uğraşmayı kendine vizyon edinen Gebze Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü, uzaktan algılama yöntemiyle 100 kilometrekarelik bir alana yayılan müsilajın yoğunluk, derinlik ve zamansal değişim haritalarını yüzde 99 doğrulukla yaptı. Şimdi, modellemelerle müsilajın ne kadar çoğalacağı, ne zaman biteceği konusunda araştırmalara devam ediyorlar. Çalışmalarından dolayı üniversitemize ve proje yöneticimiz, meslektaşım Profesör Doktor Taşkın Kavzoğlu’na teşekkür ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”