Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İmara aykırı pazar alanı İYİ Partililerin hedefinde!

İYİ Partililerin imara aykırı olduğunu ortaya çıkardığı ve bir süredir gündemi meşgul eden FSM Kapalı Pazar Alanı ile ilgili olarak Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın sosyal medya hesabından yaptığı yakında açıyoruz paylaşımından sonra İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den de açıklamalarda bulundu.

İYİ Partililerin imara aykırı

Daha önce yaptığı açıklamalarda da inşaatı tamamlanmak üzere olan Kapalı Pazar Alanının, imara aykırı olarak Park Alanında inşa edildiğini belirten İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İYİ Parti olarak biz bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, bugün paylaştığımız 1/1000’lik imar planlarına bakabilirsiniz. Bu alan hem Kartepe Belediyesi’nin sayfasında hem de Büyükşehir Belediyesinin sayfasında Park Alanı olarak görünmektedir.

EMEK EVLER’DE DE

Teyid etmek maksadı ile Büyükşehir Belediye Meclisinde görev alan Meclis Üyelerimizden de herhangi bir revizyon olup olmadığı ile ilgili aldığımız bilgide de halihazırda hiçbir değişiklik olmadığı bilgisini aldık. Ve öğrendik ki daha önce bir benzeri durum Emekevler Mahalle Konağının bulunduğu arsada da yaşanmış.

BELEDİYE YER GÖSTERDİ

Yani bir anlamda İmar Planlarına aykırı işlem yapmak alışkanlık halini almış. Lakin biz bu planları korumakla mükellef olan Belediyenin bizzat kendi eli ile bu planları delmesine göz yummayacağız. Ha keza bu pazar alanı ile ilgili olarak yapılan şikayetler sonucunda kendilerinden resmi kurumlar tarafından bilgi istendiğini de bilmekteyiz. Bir de tabi başka bir ironi var, Sayın Başkan bölgenin en büyük kapalı pazarını yaptıklarını ve yakında açacaklarını söylüyor, lakin alanın tahsis edildiği İstanbullu Pazarcıların Kooperatif Başkanı ise bu pazar alanını tamamen kendi imkanları ile yaptıklarını, Belediyenin sadece kendilerine yer gösterdiğini söylüyor.

İRDELEYECEK ÇOK ONU VAR

Yani hal bu ise; başkasının yaptığı yatırımı, kurulduğu 2009 yılından bu yana elle tutulur gözle görülür hiç bir yatırımı olmayan Belediyemiz, bir mucize ile toplam 4500 m2 Ticari Alana, 7500 m2 büyüklüğünde kaçak olarak kondurulan Pazar Alan’ı üzerinden dahi sanki kendisi yapıyormuşçasına algı yaratmaya çalışıyor. Tabi bu alan ile ilgili başka problemlerde var, Kartepe’de olan ve Kartepe’linin öz malı olan bu alanın şehir dışından gelen esnafa tahsis edilmesi, daha önce Pazarcılar Odasının büyütme talebine imara aykırı işlem olur cevabı verilmesine rağmen peşinden İstanbullu Kooperatife bu büyütme opsiyonunun neden sağlandığı, işin içinde parti yöneticilerinin olup olmadığı, pazar kurulduğunda orada açılacak kafe ve oturma alanlarını kimlerin işleteceği gibi ve eğer her şeye rağmen bu pazar açılırsa bu sefer daha derinlemesine irdeleyeceğimiz bir çok konu var.”