Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İstanbul Sözleşmesi’ne girdiğimiz gibi çıkarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Üsküdar’da bulunan Kerem Aydınlar Cami’nde kıldı. Namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi için, “Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Üsküdar’da bulunan Kerem Aydınlar Cami’nde kıldı. Erdoğan namazın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nde çıkılması konusundaki eleştirilerin sorulması üzerine, “Meclis’in alacağı bir karar falan değil. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten böyle bir ifadeyi de, lafı da yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığının attığı adımı tamamıyla yasaldır ve bu attığı adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar birçok şeyleri karıştırıyorlar. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır, üstünde midir, bunları konuşmak sadece havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık, 3 ay içerisinde de bunu özellikle konseyde söylüyor, 3 ay sonra da bununla ilgili kararını onlar açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız, olay bu kadar basittir. Bu bizimle alakalı değil, yine meclisle alakalı diye bir şey söz konusu değil. Biz kararımızı verdik, gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Bunu kimsede ne önüne, ne arkasını karıştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik ve bu işte böylece bitmiştir” şeklinde konuştu.