Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte AK Parti Kocaeli İl Başkanı

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda il başkanı belirlendi. Bilindiği gibi 30 Ocak’ta yapılan temayülde yazılan Şahin Talus, Halit Çokan ve Selim Çoban genel merkeze çağrıldı.

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda

AK Parti’de Mehmet Ellibeş’in milletvekili adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmesinden sonra il başkanlığı görevine vekaleten il başkanvekili olan Şahin Talus atandı. 30 Ocak’ta il binasında yapılan temayül yoklamasında İl Başkanvekili Şahin Talus, İl Başkan Yardımcısı Halit Çokan ve Selim Çoban için oy kullanıldı.

4 İSİM GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI

Sürecin kısa sürede tamamlanması beklenirken 6 Şubat itibariyle meydana gelen depremler nedeniyle süreç devam edemedi. AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz gün çalışmalarına tekrardan başlamasının ardından temayülde isimleri öne çıkan İl Başkanvekili Şahin Talus, İl Başkan Yardımcısı Halit Çokan ve Selim Çoban Ankara’ya çağırdı.  14.00’te başlayan görüşmeler sonuçlandı. AK Parti Genel Merkezi Kocaeli’nin başına Başkanvekili Şahin Talus atandı. Söz konusu kararı İl Koordinatörü Tünay Kaynarca duyururken AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı olan İl Başkanı Mehmet Ellibeş devir teslim için Ankara’ya gitti. Talus’ub mevcut yönetimle devam edeceği öğrenildi. Eski milletvekili Mehmet Ali Okur’un Ankara’ya çağırıldığı iddialarını il başkanlığı yalanladı.

Sahin Talus

ŞAHİN TALUS KİMDİR?

1972 doğumlu olan Dr. Şahin Talus, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi’nde Hastane Yönetimi ve İşletme yüksek lisansını yaptı.

Aile Hekimliği, İşyeri Hekimliği ve Diyaliz Hekimliği üzerine eğitim aldı.

11 yıllık Kamu görevi süresince Anne-Çocuk Sağlığı Merkezi, Gölcük SSK Dispanseri ve Gölcük Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Özel sektörde ilk polikliniğini 1996 yılında Başiskele Seymen’de açtı.

Şu an Gebze, Sakarya ve Gölcük Aile Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Siyasi hayata memurluktan istifa ederek; 2008 yılında AK Parti Başiskele Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi ile başladı.

2009-2012 yılları arasında Kocaeli İl Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında Kocaeli İl İdari İşler ve Mali İşler Başkan Yardımcılığı yaptı.

2014-2018 yılları arasında AK Parti Başiskele İlçe Başkanlığı görevini yaptı. İstifa etti, milletvekili aday aday oldu ancak aday gösterilmedi. Daha sonra tekrar il yönetimine girdi.

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyken, Mehmet Ellibeş’in istifasından sonra il başkan vekili oldu.

Dr. Şahin Talus, evli ve 2 çocuk babasıdır.