Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Selman Yıldırım’ın kararı

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım,” Şartlar oluşur ve kısmet olursa bir şey olmak için değil bir şey yapmak için aday olacağım” dedi

CHP İzmit İlçe eski

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, Çarşı Yapı Göçmen Börekçisi’nde düzenlediği basın açıklamasında 1 Mart tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak CHP İl Kongresi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Konumuz elbette 1 Mart tarihinde yapılacak CHP il kongresidir. Bilgi kirliliğini önlemek, yurttaşlarımız, parti tabanımız ve sosyal demokrasiye inanan yurttaşlarımıza daha sağlıklı bilgi vermek için bu yolu uygun gördük. 19 Ocak 2020 CHP Kocaeli İlçe Örgütleri’nin kongreleri Gebze’yle son buldu. Yaklaşık 18 gündür bende il kongresine yönelik çalışmalarımı, hem kendi düşüncelerimi, hem de örgütte görev alan arkadaşlarımızın görüşlerini almaya çalışıyorum. Tüm ilçeleri ziyaret ettim. Sadece İzmit İlçe Örgütü’müze gitmedim.

“ONLARCA KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM”

Orası benim her kademesinde görev aldığım ilçe örgütümdür. İzmit İlçe Örgütü’nü de bugün akşam ziyaret edecek ve görüşme trafiğini tamamlamış bulunacağım. İlçe örgütlerinin yanında gençlik, kadın örgütlerinden onlarca kişiyle görüştüm. Hem ilçe örgütleri hem de kanaat önderlerinin il kongresine yönelik bazı düşünceleri var. Benimle aynı fikirde olarak bazı önerileri var. Öncelikle yeni gelen ilçe örgütlerimizin yüzde 60-70 gibi bir kısmı gençlik örgütlerinde çalışmış arkadaşlarımızdır. Bazıları ilçe yönetimlerinde görev almış arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla bu gençleşme, gençlerin sorunlarını bilen ve bu sorunlara çözüm üretecek bir il örgütü olması yönünde düşünceleri var. Hem gençleşen hem de kadınların siyasetteki önemine vurgu yapmak istiyorlar. Kocaeli’nin 2024 özelinde kısa, orta ve uzun vadeli planlama yapacak, gençlerin enerjisini, kadınlarımızın çalışkanlığını kullanacak bir örgütünün oluşması ile ilgili mesajlar verildi.

“KOCAELİ ZOR BİR ŞEHİR”

Biliyorsunuz Kocaeli zor bir şehir. Sorunları fazla olan bir şehirdir. Çayırova’dan Kandıra’ya ve Karamürsel’e kadar ulaşan noktalarda bir sorunlar yumağı bulunuyor. Planlama, çevre, ulaşım, trafik ve yönetim sorunu gibi birçok sorun var. Bu sorunlara çözüm olması açısından il kongresinde bir tavır alınacağı yönünde örgütlerimizden mesaj var. Özellikle gençlikte yer alan arkadaşlarımızın teknoloji ve bilime yatkın olduğunu düşünürsek, yeni gelen arkadaşımızın sadece siyaset diliyle sorunlarını çözemeyeceği, halkı da bu sorunların çözümüne katmamız gerektiği şeklinde bir il örgütü oluşmasında, partililerimizin mesajları var.

BİREYSEL KAVGALAR

Özellikle CHP geleneğinde hak, hukuk, adalet konusunda vurgu yapan bir düşüncemiz var. Geleneğine sahip, adalet vurgusu yapan bir partide siyaset yapıyoruz. Oluşacak il örgütü tüm ilçelere hakkaniyetli bir bakışla, adaletli bir il örgütü oluşması konusunda tabanımızın talepleri bulunuyor. Partide zaman zaman ayrışmalar, bireysel kavgaların olduğunu hep birlikte görüyoruz. Parti örgütümüz bu kavga ve ayrışmadan çok rahatsız. Kavgasız, üretken, kavgadan ziyade barışı ve üretimi savunan, herkesi sürece dahil etmeyi düşünen bir il örgütü oluşması konusunda partililerimizin görüşlerini dinledim. CHP emekten yana bir siyaset izlemiştir. Parti içerisinde emek verenlerinde teslim edilmesinden yana talepleri var. Tüm bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra, yine parti tabanımızın uyumlu çalışmaya yönelik bir istek var.

“BİR ŞEY OLMAK İÇİN DEĞİL BİR ŞEY YAPMAK İÇİN”

Bu uyum sadece il yönetimi içerisinde değil. Bu uyum sadece 12 ilçeyle ilgili ya da tek belediye başkanımızla ilgili değildir. Bu uyum tüm hepsini içine alan bir yapıdır. Sonuçta bir başarıyı organize etmek istiyorsak bunu ancak ve ancak tüm kurum ve bireyleriyle, tüm bileşenleriyle uyumlu çalışarak başarıya ulaşabileceğimiz düşüncesini hem partililerimiz hem de ben düşünüyorum. Bende partililerimiz ile aynı düşünceye sahibim. Son olarak gözüme çarpan bir talebi bende destekliyorum. Şartlar oluşur ve kısmet olursa bir şey olmak için değil bir şey yapmak için aday olacağım. Bu Kocaeli için, Gebze, Karamürsel, Kandıra ve tüm ilçeler için aday olacağım. Bir şeyler olmak için aday olmak isteyen arkadaşlarımız varsa parti tabanımızın bunlara yönelik sakın ha bu şekilde parti koltuklarını işgal etmeyin şeklinde mesajı var.

KOCAELİ HALKI 2024’TE MUTLU OLACAK

Ben siyaseti haklı çıkmak için yapmak istemiyorum. Bunu 2003 kongresinde ilçe başkanlığına aday olduğumda yönetimsel olarak gördüğüm eksiklikler vardı. CHP tarafından yönetilen birçok belediyemiz vardı. Özellikle parti yönetimimiz yanlış yaptığı için ve bunları söyleme adına o kongrede haklı çıkmak için aday oldum fakat kaybettim seçimi. Ondan sonraki süreçte haklı çıkmak için siyasetini terk ettim. Mutlu olma ve mutlu etme siyasetine döndüm. 2012’de başladığımız bu siyaset 2019’un sonunda hem ben hem arkadaşlarımız hem de İzmit halkı mutlu oldular. İzmit’i sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesinden dolayı hepimiz mutlu olduk. Kocaeli perspektifinde de bizim amacımız budur. Mutlu olma ve mutlu etme siyaseti yapacağız. 2024’ün sonunda Kocaeli halkı mutlu olacak. Yani yerel seçimlerde bu düşüncemizi örgütlersek sosyal demokratları iktidar yapacağız. Halkımız mutlu olacaksa bende mutlu olmak istiyorum.”

“KARARI AÇIKLAYACAĞIM”

Açıklamasının adaylık açıklaması mı olduğu sorusuna yanıt veren Yıldırım, “Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Özellikle seçilen örgütlerimizin, kanat önderleri ve il delegasyonunun üzerine basa basa öne çıkardığı uyum ve koordinasyon düşüncesini bende destekliyorum. Uyumsuzluğu desteklemek istemiyorum. Bu uyumu yakalamak adına bana edilmiş olan tavsiyeleri yerine getireceğim. Hem genel merkezimizden, hem partililerimizden hem de kentimizdeki tek belediye başkanımızla yapacağımız görüşmelerin sonunda açıklamamı yapacağım. Bir icazet alma olarak değerlendirilmemelidir. Bir uyum ve koordinasyon sağlamak için, aday olacak tüm arkadaşlarımızın bunu yapması gerekiyor. Örgütümüzün talepleri doğrultusunda son görüşmelerimi de yaptıktan sonra kararımı kamuoyuyla paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTELİKLER DOĞRU DEĞİL”

“Başka adaylarla bir araya gelir misiniz“ sorusu üzerine Yıldırım, “Herkesle bir araya elbette gelebilirim. İlkeler manasında bir araya gelmek doğru ancak bir şart karşılığında oluşan bir araya gelmeleri doğru bulmuyorum. Bu işin ciddi olduğunu ve ne kadar ciddiye aldığımızı gören bazı kişiler, bazı basın kuruluşlarında benimle ilgili haberler yayınlamaya başladılar. Üzgünüm sadece. Türkiye’nin içinde bulunduğu bir ekonomik durum var. Bu durumdan ben etkilenmedim diyen varsa anlından öpmek gerekiyor. 1 buçuk sene önce bizimde ekonomik olarak etkilendiğimiz doğrudur, mağdur edildiğimiz ve bizimle birlikte bazı firmaları mağdur ettiğimizde doğrudur. Hem kendi mağduriyetimi hem de bizimle birlikte mağdur olan arkadaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.

HASSASİYET ÇAĞRISI

“Bu konuda büyük bir aşama kaydettik” diyen Yıldırım, “Bir buçuk yıl önce benim bir şantiyemde 356 kişi çalışıyordu. 1 hafta sonra hiç kimseyle kavga etmeden 356 kişiyle yollarımız ayırdık. Herkesin hesabına haklarını yatırdık. Yani tekrar hayata tutunmak, tekrar kentin ve partinin sorunlarına hakim olmaya çalışmak uğraşmak ve çaba sarf etmek suçsa ben bu suçu ve kabahati tekrar yapacağım. Bugün kendi işletmesinde bu kadar kişiyi çalıştıracak ve direnmeye çalışacak insanlar varsa onlara destek olmak gerekiyor. Bu konuda basın kuruluşlarına bir bilgi gelirse benimle irtibata geçerek konuyu tüm açıklığıyla size anlatırım. Benim de bir ailem, sevenlerim var. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.