Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU faturalarına KDV indirimi yansımadı mı?

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, KDV indiriminin açıklanmasından bu yana Kocaeli’de su faturaların daha da kabardığını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi ve İSU’ya “Gizli zam mı yapıyorsunuz?” diye sordu.

İYİ Parti Kartepe İlçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Mal ve Hizmetlere uygulanacak Katma değer vergilerinin yeniden düzenlenmesi” ile ilgili karardan sonra, İSU Şubat ayında Su Faturanlarında ki KDV oranını %8’den, %1’e indirdiğini açıklamıştı. Fakat bu indirimin faturalara yansımadığını öne süren, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, aksine o günden bugüne faturaların daha da kabardığını söyledi ve, Büyükşehir Belediyesi ve İSU’ya “Gizli zam mı yapıyorsunuz?” diye sordu.

“DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ OLMADI”

Konuyla ilgili olarak son Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz’da İSU tarafından kesilen faturaları da gösteren Tamyüksel; “Hepimizin malumu Sayın Cumhurbaşkanı’nın KDV oranlarının tespiti ile alakalı olarak açıklamış olduğu karar sonrası, Şubat ayında İSU KDV’yi %1’e indirdiğini açıklamış, bizlerde bu indirim ile birlikte Mart ayı itibarıyla tüketicinin Su’yu daha ucuza kullanacağını düşünmüştük. Fakat gelin görün ki Mart ayı itibarıyla incelediğimiz faturalar, durumun hiç de düşündüğümüz gibi olmadığını bizlere gösterdi.

DÜZENLİ ZAM İDDİASI

KDV indiriminin açıklandığı Şubat ayında 3.70 civarında olan 1. kademe m3 fiyatı, Mart ayında indirime rağmen 4.12’ye.. 6.77 olan 2.kademe m3 fiyatı ise Mart ayında 7.52’ye yükselmiş maalesef KDV indirimi vatandaşa zam olarak yansımıştır.  Bununla birlikte kamuoyu ile paylaştığımız 5 aylık faturaları da incelediğimiz de,  her ay düzenli olarak her iki kademe içinde düzenli olarak yapılan zamları görebiliyoruz.

“SON FATURAYA BAKARSAK”

Şimdi buradan sormak istiyorum; Eğer ortada bu zamlar ile ilgili olarak kurumun kamuoyu ile ilgili olarak paylaştığı herhangi bir bilgi yoksa ki biz bulamadık. Bu yapılan şeffaflık ilkesi ile ne kadar bağdaşmaktadır? Sorduğumuz sorulara siz gidin şu belediyeye, bu belediyeye su fiyatlarına bakın gibi basit cevaplar verilerek bu konunun üzeri kapatılmak istenebilir.. Fakat son faturaya bakarsanız geldiğimiz noktada 1. kademe m3 fiyatı 5.03’e, 2. kademe m3 fiyatı ise 9.189’a çıkarak.

“İNDİRİM Mİ BİNDİRİM Mİ?”

İSU’nun kamuoyuna, KDV indirimi açıkladığı günden bugüne her iki kademede de yaklaşık %35 zam yapıldığı açıkça görülmektedir. Bu da akıllara vatandaşa belli etmeden GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR sorusunu akıllara getirmektedir. Yani açıkça söylemek gerekirse indirim yerine bindirim mi yaptıklarını, İSU ve Büyükşehir Belediyesinin yapacağı açıklama ile vatandaşa anlatmasını bekliyoruz.” dedi.
ISU faturalarina KDV indirimi yansimadi mi ISU faturalarina KDV indirimi yansimadi mi 2 ISU faturalarina KDV indirimi yansimadi mi