Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU Meclisi üzerinden Tahir Büyükakın’a yüklendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, yaptığı basın açıklamasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a exleştirilerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi

Uğur EnçSebahattin AydınCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’le birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Taşdemir, konuşmasında şunları söyledi: “Salı günü yapılan meclis toplantısında yaşanan olaylarla ilgili Kocaeli Kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında her zaman olduğu gibi meclis grubumuz halkımızın bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla mücadele etmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Tahir Büyükakın ve bazı arkadaşları söylediklerimize hiçbir şekilde tahammül göstermemiş ve konuyu sürekli saptırmışlardır.

TELAFİSİ OLMAYAN ZARARLAR

O gün büyükşehir meclisinde arkadaşlarımız ile birlikte Kocaeli de yaşayan öğrencilerin ulaşım ücretleri ile ilgili %50 indirim talep ettik ve Tahir beyde bu konuda düzenleme yapacağını belirtmiştir. Daha sonra mevzuata aykırı bir sürü imar maddesini kendi çoğunluklarına güvenerek meclisten geçirdikleri için bizlerde buna itiraz ettik. Sonuçta yaptıkları bu imar değişiklikleri ile kentin dokusunu bozarak telafisi olmayan zararlar vermektedirler.

ÖĞRENCİLERE YÜZDE 50 İNDİRİM

Ardından yapılan İSU Genel Kurulunda, ilçelerimizde yaşanan alt yapı sorunları ve derelerdeki çevre kirliliği ile ilgilide meclis kürsüsünde fikirlerimizi açıkladık. Öğrenci evlerinde kullanılan su faturalarında %50 indirim talep ettik. Kendisi bu konuyu geçiştirerek yazılı cevap vereceğini belirtmiştir. Değerli arkadaşlar o gün o mecliste sadece, Kocaeli’de vatandaşlar tarafından bizlere iletilen sıkıntıları ve kendi tespitlerimizi kamuoyu ile paylaştık.

DERİNCE KÖRFEZ ALTYAPI

Bu konuda Sn Büyükakın’ın ivedilikle çözüm üretmesini talep ettik. Nelerdi bu sorunlar, Darıca ilçesinde yaşanan alt yapı sorunları ile ilgili asfalt yollardaki çökmeler Gölcük ilçesinde, derelerde yaşanan problemler, Derince ve Körfez ilçelerindeki altyapı sorunları, Birçok ilçedeki mazgallardan kaynaklanan ciddi sıkıntılar, Sanayi kuruluşlarına ve tarımda özellikle ‘geri kazanım’ suyunu kullandırmak için çalışma yapılmasını önerdik.

BİZ KOCAELİ’NİN MECLİS ÜYELERİYİZ

Sn Büyükakın İSU Genel Kurulunda o gün onlarca sıkıntıyı anlatmamıza rağmen 2 tane konuya taktı. Neydi o konular arkadaşlar? Ocak ile nisan ayı arasında faturalardaki ortalama %32 oranında artış Çeşmeden akan kirli su, Faturalardaki artışın gerekçesini sorduk. Sn Büyüyakın bir anda hiddetlenerek Antalya belediyesini bize örnek gösterdi.

“SUYA ZAM YAPMIYORUZ”

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Burası Kocaeli ve biz Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyiz. Biz Antalya meclis üyesi değiliz. Geçtiğimiz genel kurullarda Sn Büyükakın su ya zam yapmıyoruz demişti. Bizde faturalardaki bu anormal durumun gerekçesini sorduk. Bunu sormaya hakkımız yok mu? Ayrıca diğer illerde su fiyatları artıyorsa bunun sebebi CHP li belediyeler değildir. Elektrik fiyatlarındaki artışın sebebi merkezi hükumettir. Yani kendi partileridir.

ŞİKAYETLER TELEFONUMDA DURUYOR

Gelelim kendi konumuza, Değerli arkadaşlarım biz bu kentin meclis üyeleriyiz. Her gün halktan onlarca talep ve şikayetler geliyor. İnsanlar sorunlarını mecliste dile getirmemizi istiyor. Alt yapı çalışmalarından sonra çeşmelerinden değişik renklerde su aktığını belirten vatandaşlar oldu. Bütün bunlar yazılı olarak telefonumda duruyor.

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK MI?

Vatandaşın beyanı şu; Günlerce çeşmeden kirli su aktı. Biz de bunun gerekçesini Sn Büyükakın’dan öğrenmek istedik. Ve bunu söylerken kimseyi suçlamadık. Hiçbir şahsı hedef almadık. Ama Sn Büyükakın ve bazı arkadaşlarının maalesef tahammülü yok. Çünkü onlar bu kentin güllük gülistanlık olduğunu söylüyorlar. Kocaeli halkına soruyorum? Bu kentte her şeyden memnun musunuz?

BU HAZIMSIZLIK NEDİR?

Ulaşımdan memnun musunuz? Trafikten memnun musunuz? İSU’nun yaptığı alt yapı çalışmalarından memnun musunuz? Değerli arkadaşlar o gün mecliste dikkat ettiyseniz. Özellikle imar konusunda itirazlarımızı dile getiriyoruz. Sn Büyükakın hemen geriliyor. Sokaktaki sıkıntıyı dile getiriyoruz. Hemen geriliyor. İkide bir konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ankara Büyükşehir Belediyesine veya farklı CHP’li belediyelere getiriyor. Bu hazımsızlık nedir?

BU TAHAMMÜLSÜZLÜK NE?

Sizi nasıl halk seçtiyse ve siz nasıl sandıktan çıktıysanız. CHP li belediyeleri de halk seçti. Bunu neden kabullenmiyorsunuz? Biz bugüne kadar her mecliste saygı çerçevesinde konuşarak problemleri dile getirdik. Sn Büyükakın’a soruyorum? Hiç kendi arkadaşlarına bakıyor mu? Bazı arkadaşları neredeyse bizim arkadaşlarımıza fiziksel olarak saldıracak duruma geliyorlar? Bu durumdan memnun mudur? Bazı arkadaşları hakaret vari kelimeler ediyorlar. Bu tahammülsüzlük nedir?

YÜRÜYÜŞ YOLU

Milyarlarca lira para harcıyorlar hala ana sorunlar devam ediyor. Elle tutulur bir eserleri yok. Yol yapmayı, kavşak yapmayı belediyecilik zannediyorlar. 18 yıldır bu kenti yönetiyorlar. Tek eserleri Darıca-Gebze arasındaki 16 km metro çalışması. Onu da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bir yürüyüş yolu projesi yaptılar. Aylar öncesinde o projenin yapılacağını belirtmelerine rağmen ihaleyi açık ve şeffaf yapmadılar. Davet usulü ihale yapıyorlar. Bir kurum ortada hiçbir aciliyet ve hiçbir mücbir sebep yok iken neden davet usulü ihale yapar? Sonuçta neler yaşandığını da hepimiz gördük.

YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMADILAR

Değerli arkadaşlar Sn Büyükakın o gün biz çıktıktan sonra arkamızdan meclisi terk ettiğimiz için bizleri eleştirmiş. Şimdi soruyorum kendisine, Meclisi, gerginleştirip ardından toplantım var diyerek neden gitmiştir? Kendisi çıktıktan sonra, Sn Büyükakın’ın gözüne girmek için saldırgan tavır sergileyen bazı arkadaşlarını niçin uyarmamıştır? Ve en önemlisi, 1.3 miyar bütçeli İSU’nun kesin hesabı ve faaliyet raporunu oylandığı bir günde neden kendi meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu katılmamıştır? Böylesi önemli bir kurumun bütçesi oylanacak iken neden yeterli çoğunluğu sağlayamamıştır? Bunların cevabını bekliyoruz. Şunun da özellikle bilinmesini istiyoruz. Bizim kimseden korkumuz yok. Halkın çıkarına olana her konuyu o mecliste söyleriz. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz.”