Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Kartepe Gölcük’teki tesisi görünce hüzünlendi

Gölcük Çöp Terfi İstasyonu’nu incelemeye giden İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve yönetimi, Kartepe’ye yapılacak tesis için Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın STK ve siyasi partilerden görüş almadığını ifade etti.

Gölcük Çöp Terfi İstasyonu'nu

Kartepe Belediyesince, Uzunçiftlik’te yapımına başlanan ve geçtiğimiz hafta ilçe gündemine gelen Çöp Terfi İstasyonu ile ilgili bilgi edinmek maksadı ile geçen sene faaliyete geçen Gölcük Çöp Terfi İstasyonunu İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve Kartepe İlçe Yöneticileri ile birlikte yerinde inceleyen İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel. Konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamu menfaati gözetilen her işin arkasındayız diyen Tamyüksel, Kartepe Belediyesinin her işinde olduğu gibi bu projedede Meşveretten uzak hal ve tutum içerisinde davranarak, gereksiz yanlış anlaşılmalara ve zaman kaybına sebep olduğunu belirtti.

BAŞKAN PAYLAŞSAYDI

Tamyüksel açıklamalarına şöyle devam etti: “Açıkçası İYİ Parti olarak biz;  yapılacak olan Çöp Terfi İstasyonu’nu Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısına 2 gün kala Uzunçiftlik Mahalle Temsilcimizin whatsapp’tan gönderdiği resimler ile öğrendik. İsterdik ki bugün burada yaptıkları işi incelediğimiz Gölcük Belediyesi örneğinde olduğu gibi Sayın Kartepe Belediye Başkanımz da kendi içlerinde tasarladıkları bu projeyi, ilk kazmayı vurmadan önce Kartepe’nin Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütleri ile de paylaşsaydı.

KATILIM HAKKI TANIMIYOR

Lakin iktidar partisinin genel anlamda şikayet ettiğimiz ben yaptım oldu mantığı sanırım Kartepe Belediyemizi yönetenlere daha kolay geliyor ve Kartepe’de kendilerinden başka hiç kimseye kararlara katılım hakkı tanımamaya ısrarlı bir şekilde devam ediyorlar. Tabi buda; hem kendileri hem de Kartepemiz açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. İşte bugün bu Çöp Terfi İstasyonu projesinde olduğu gibi, kimse ile istişare etmeden alelacele yapılmaya çalışılan iş, bir anda gündemde kendine rayting bulunca, apar topar Uzunçiftlik Mahallesi halkı ile yapılan bir toplantı ile projenin olumsuz bir etkisinin olmayacağı ve faydaları mahalleliye ifade edilmeye çalışılıyor.

İSTİŞARE KARTEPE İLE YAPILMALIYDI

Ama; yine atladıkları bir şey var, yapılan iş fiziken Uzunçiftlik mahallesini ilgilendiriyor gibi görünsede aslında tüm Kartepe’yi ve tüm Kartepelileri ilgilendiriyor.  Neden mi?  Çünkü Sayın Başkan ne diyor? Şikayet olursa tesisi kapatırım.. Peki bu tesis için harcanan para, Ak Parti’nin mi kasasından çıkıyor? Yoksa sadece Belediye’yi yönetenlerin cebinden mi?  Hayır.. Bu para Tüm Kartepelinin parası..  Dolayısıyla istişare tüm Kartepe ile yapılmalıydı.

TESİSİ YERİNDE İNCELEME

Gelelim asıl meselemize.. Kartepe Belediyesi yetkililerince anlatılanları hepimiz takip ettik. Anlatıldığı şekli ile Ciddi bir tasarruftan bahsediliyor, bunun yanında herhangi bir çevre kirliliği oluşmayacağı ile ilgili de iddialı bir takım cümleler kuruluyor. Lakin doğruyu anlamanın en kolay yolu, mevcut yapılan örnekleri yerinde incelemekten geçer diyerek Gölcük İlçe Başkanımız Sayın İsmail Aynacı’yı aradık ve düşüncelerini sorduk. Kendisi bize tesis ile ilgili bölgede en ufak bir şikayet duymadıklarını, artı söylendiği gibi Gölcük’ün bu tesis sayesinde ciddi bir tasarruf sağladığını anlatınca. Tesisi yerinde görmek için Gölcük’e geldik.

ÇÖP TERFİ İSTASYONU

Çöplerin kamyonlar ile gelişinden, konteynerlere boşaltılması ve sonrasında Büyükşehire ait araçlar ile alandan ayrılışına kadar takip ettik. Herhangi bir koku veya çevre kirliliği görmedik. Hem işgücünden hem de maddi olarak tasarruf edildiğini de bizzat yerinde görmüş olduk. Bu şekli ile Kartepe’mizde yapılacak olan Çöp Terfi İstasyonunu desteklediğimizi lakin, yer seçimi, projenin detayları ile ilgili istişarenin Siyasi Parti Temsilcileri ile yapılmaması, daha bugünden yarına gerekirse kapatırız gibi sözlerin konuşuluyor olması nedeni ile de muhalefet etme hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.

Golcuk Cop Terfi Istasyonu Golcuk Cop Terfi Istasyonu 2