Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Kocaeli 5’inci yılını kutladı: Kocaeli’de birinci parti olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz

İYİ Parti’nin kuruluşunun 5’inci yıl dönümü nedeniyle Kocaeli teşkilatı tarafından Atatürk anıtına çelenk takdim edildi. Törende konuşma yapan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bugün Kocaeli’de 17 bin üyeyi aşmış ve Kocaeli’de birinci parti olma yolunda emin adımlarla yol yürüyoruz” dedi.

İYİ Parti’nin kuruluşunun 5’inci

Özgun imzaİYİ Parti’nin kuruluşunun beşinci yılı nedeniyle Kocaeli teşkilatı bugün İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk anıtına çelenk takdim etti. Düzenlenen törene İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, il yöneticileri, İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Babacan, İYİ Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökçe Nesli Kondu Çağlayan, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kandıra İlçe Başkanı Yusuf Battal, Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak, Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

IYI Parti ilce baskanlari

TÜRKKAN VE DÖRT İLÇE BAŞKANI KATILMADI

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Başiskele İlçe Başkanı Ayşe Sönmez Rüzgar, Derince İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu ve Darıca İlçe Başkanı Güven Altay ise törene katılmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk takdim edildi. Çelenk töreni sonrasında konuşan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, şu ifadelerde bulundu; “5’nci yılımızı kutluyoruz. 5 kutlamayı da Allah bize il başkanı olarak kutlamayı nasip etti. Bundan sonraki kutlamayı inanıyorum ki muhalefette değil iktidardaki İYİ Parti olarak kutlayacağız. Bugün yaş günü kutlamasına yüzlerce siz değerli yol arkadaşlarımızla yapmaktayız. Biz bu yola çıktığımızda kurulamaz dediklerinde bu parti kuruldu. ‘Yürüyemez, gidemez’ dendiğinde bu parti bugün iktidarın en yakını. Milletin umudu. İYİ Parti iyi ki kuruldu.

KOCAELİ’DE BİRİNCİ PARTİ OLMA YOLUNDAYIZ

Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı gibi taarruz edindiğimiz, örnek aldığımız tek lider yüce önder Atatürk. Genel başkanımıza başkan yardımcılığı verildiğinde elinin tersiyle itti ve bu milletin umudu oldu. İyi ki de oldu. Bugün Kocaeli’de 17 bin üyeyi aşmış ve Kocaeli’de birinci parti olma yolunda emin adımlarla yol yürüyoruz. İlçe başkanlarımızın, bu partiye gönül vermiş meclis üyesinden yöneticisine, özellikle kadınlara çok teşekkür ediyorum. Sizlerin gayreti iktidara taşıyacak.

Sanbaz Yildiz celenkİKTİDAR OLMAYA YAKIN TEK SİYASİ PARTİ

Sizlerin gayreti milletin umudu oldu. Milletin umudu olmak kolay iş değil. Yıllardır bu ülkede muhalefet olan siyasi partiler var. Ben isim vermeyeceğim ama 5 yıllık kısa bir süre içerisinde Türkiye’de iktidar olmaya bu kadar yakın tek bir siyasi hareket var. 2023, Allah nasip ederse yüzlerce yılın ilk yüzyılı olacak. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı. Yüzüncü yılda bir kadının cumhurbaşkanı olması ne kadar güzel olacak. 2023 yılında Millet İttifakı’yla birlikte iktidara çok yakınız.

OYLARIMIZI ÇALDIRMAZSAK İKTİDARIZ

Bu yakınlık, hiçbirinizde bir rehavete yol açmasın. İlk yola çıktığımızda sanki tek kişiymişiz gibi, yanımıza bir kişiyi daha katmak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundaydık. İlçe başkanlarımıza çok iş düşüyor. Yöneticilerimizin üzerinde büyük sorumluluklar var. Biz sizlere inandığımız için, bu millete umut olmak için çıktık ve bu millet bize sahip çıktı. Cumhur İttifakı’nın kaçarı kalmadı. Sandık önümüzde. Bu sandıklara biz sahip çıkacağız. Oylarımızı çaldırmazsak iktidarız. Namus bildiğimiz her bir kişinin oyunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz.

KOCAELİ’DE BİRİNCİ PARTİ OLDUNUZ YETER Mİ?

5 yıllık bir siyasi hareketin, 7 aylık bir süre kalmışken seçimlere kongre kararı alması o kadar kıymetli ki. Bunu hiçbir siyasi parti cesaret edip de yapamaz. Ufukta İYİ Parti iktidarı var. Kocaeli’de birinci parti oldunuz, 6-7 milletvekili çıkardınız yeterli mi? Kocaeli makamlar sadece milletvekilinden ibaret değil. Biz, bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Delege seçimi yapılacak. Fitne saçmaya alışmış arkadaşlar demokrasiden bahsediyor. Demokrasi böyle olur. Özellikle altını çiziyorum birisi birisinin hakkında, aleyhinde konuştuğu zaman o kişiyi arayın. Fitneye müsaade etmeyin. İyilik iyiliği, kötülük de kötülüğü bulacak.

KONGRE İÇİN BİRLİK ÇAĞRISISanbaz Yildiz 3

Kongrelerde aday olmak her insanın demokratik hakkı. Fakat şunun da unutulmaması lazım; birlik ve beraberlik içerisinde yaparsak çok daha güçlü çıkacağız. ‘Ben varsam parti var’ mantığı artık bitti. Sen olmasan da bu parti olacak; bunu hiç kimse unutmasın. Çünkü bu partiye girip de şahsi menfaatleri için neler yaptılar, kimler gitti kimler. Her gidenle bu parti biraz daha büyüdü. Biz istemiyoruz kimse gitsin. Biz herkesi kucaklayacağız. Verdiğiniz mücadeleyi biliyorum. Hiç kimseyle kavga etmeyeceğiz ama şunun da unutulmaması lazım; ‘Ben yoksam parti yoktur’ felsefesi ortadan kalkacak; kalkmak zorunda. Birlik ve beraberlik içerisinde 2023’te iktidar olacağız.

BELKİ ADAY OLMAYACAĞIM

Helalleşmek çok önemli. Belki ben önümüzdeki kongrede aday olmayacağım il başkanlığına. İl başkanı olarak beşinci yaş gününde son kutlamam olacak belki. Bugüne kadar iyi-kötü günler yaşadık. Benden yana her türlü hakkım helal olsun. Kocaeli iyi olacak; Türkiye iyi olacak. İktidara çok az kaldı.”

IYI Parti Kocaeli