Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Kocaeli’de devir teslim: Bırakma dönemlerim oldu

İYİ Parti Kocaeli’de devir teslim töreni yapıldı. Törende içini döken önceki dönem il başkanı Şanbaz Yıldız, “Nusret ile bizim ilişkimiz abi-kardeşlik noktasında. Keşke tüm Türkiye böyle olsa. Benim çok zorda kaldığım dönemde Nusret hep yanımda oldu. Bırakma dönemlerim oldu” dedi.

İYİ Parti Kocaeli’de devir
Nazim Ozgun Erbulan 1

İYİ Parti 3. Olağan Kongresi’nde İl Başkanı Şanbaz Yıldız, yeniden görev almayacağını duyurmuştu. Yıldız’ın milletvekili adaylığı için görev almayacağı konuşulurken Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nusret Acur kongrede tek aday oldu. Acur, geçtiğimiz gün mazbatasını almasının ardından resmen göreve başladı. Bugün partide gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısı öncesi Yıldız’ın katılımıyla devir teslim töreni yapıldı.

“ACAYİP BİR BOŞLUK HİSSETTİM”

Törende konuşan İl Başkanı Nusret Acur, “Siyaset uzun soluklu bir süreç. Bundan yaklaşık 4 yıl evvel kendisine bu görev tebliğ edildi o da sağ olsun kabul etti. Bu süreci bilen en yakın isimlerden biriyim. Zor günler atlattık. Büyük emekleri oldu. Söylenecek çok şey var ama birçok arkadaşımız zaten birlikte bu süreci yaşadı. İyi hizmetleri oldu. 2 dönem il başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yönetti. Neler yaşadığını bilen birisiyim. Aynı şeyi ben kendisinden bekleyeceğim çünkü acayip bir boşluk hissettim. Başarılar diliyorum. Bizim elimizden ne gelirse kendisine olan desteğimiz her daim sürecek. Hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istedik” dedi.

“BU PARTİNİN SİZLER GİBİ SAHİBİYİM”

Acur’un ardından konuşan Şanbaz Yıldız, “3’üncü olağan kongrede 500 delegenin tek liste olmasına rağmen oy kullandığı bir seçim yaşadık. Gerçekten geçmişe dair konuşacak çok şey var ama biz bu yola çıktığımızda ana gayemiz AK Parti iktidarı, saray rejiminin bir an önce son bulup İYİ Parti ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in iktidara gelmesiydi. Bu süreci başarıyla götürdüğümüze inanıyorum. Kongreden çıktınız. Öncelikle hepinize hayırlı olsun. Şunun altını çizerek ifade etmek istiyorum; artık il başkanı değilim, ben de bu partinin sizler gibi sahibiyim. Büyük emek verilip de böylesine bir noktaya gelmesi ve partimizin iktidara namzet bir noktada olması hepimizin emeğinin karşılığı. Geçmiş dönem yöneticilik yapan, bu dönem yönetime giren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“NUSRET HEP YANIMDA OLDU”

Yıldız, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çıktığımız yolun zor olduğunu, nasıl zorluklar yaşatılacağını biliyorum. Türkiye’de değişmez denilen mevcut iktidarın değişebileceği konusunda herkes tarafından kanaat oluştu. Mevcut iktidar tarafından dahi. Buradaki mücadele sıradan bir mücadele değildi. Bizim çıktığımız yolda bir Kuva-yi Milliye ruhuyla çıkıldı ve iktidara doğru gidiyor. İl başkanlığını bıraktım, geçtim kenara değil. Ben çekilmeyeceğim. Ben bu işte bedel ödeyen bir kardeşinizim. Allah’a şükür kimseye borcum yok. Nusret ile bizim ilişkimiz abi-kardeşlik noktasında. Keşke tüm Türkiye böyle olsa. Benim çok zorda kaldığım dönemde Nusret hep yanımda oldu. Bırakma dönemlerim oldu. Her daim yanımda oldu ve sırrımı paylaşabileceğim biri oldu ki bu kolay bir iş değil. O dönemde hep yanımda oldu. Bazıları olaya tepeden bakabilir ama siyasette bir deyim vardır ya ikiyle iki dört etmez diye gerçekten bazen üç eder bazen 10 eder.

“BENİ İKNA EDENLERDEN BİR TANESİ DE ACUR’DU”

Benim tam dört buçuk yılı geçti. Ben il başkanı olmayacaktım. Ben genel başkanıma giderken ‘ben sizinle ölüme çıktım’ dedim. İl başkanı olup olmamam önemli değil. Adı ne olursa olsun. İl başkanlığı bana tebliğ edildiğinde işlerim gerçekten çok yoğundu, genelde Tekirdağ bölgesinde çalışıyordum kabul etmedim. Beni ikna edenlerden bir tanesi de Nusret Acur’du. Ben de kendisine il başkanı olması için iki yıl boyunca aklına gire gire kabul ettirdim. Yakıştı da gerçekten. Bütün arkadaşlarımız bu işi yapabilecek kabiliyette. Kocaeli’nin her bölgesinde oturmuş bir yapı var.

“SENİN GENEL BAŞKANINDAN DOLAYI DİYEN OLMADI”

Bir genel başkanın bu ülkede neler yapabileceğini cümle alem gördü ve herkes saygı duyuyor. İnsan hayatında iyilik de kötülük de bumerang gibi dönüyor sizi buluyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in hayatı boyunca yaptığı bütün dokunuşlar bize artı olarak yazdı. 4 buçuk yıl boyunca bir gün olsun ‘senin genel başkanından dolayı’ diyen olmadı. O yüzden ona ben minnettarım. Hedefe varana kadar, hedeften sonra bu ülke fabrika ayarlarına dönene kadar yanında oldum; yanında olacağım. Sizlere bu kutsal vazifenizde başarılar diliyorum. Bir abi olarak sizlerden ricam birbirinizi ötelemeyin.

“KOCAELİ’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Burası kadrolu yöneticilik yapılacak bir yer değil. Bu değişimler olacak. Daha ileriye götürmek için mücadele verilecek. İlimizin çeşitli yerlerinde SKM’ler oluşturacaksınız, biz de katkılar sunacağız. Hiç kimseyi görmezlikten gelmeyin. Herkesi kucaklayarak biz iktidar olacağız. Kocaeli’de birinci parti olmak için çalışacağız. Sonuç ne olur bilemem. Cumhurbaşkanlığı adaylığı başka bir şey, ‘başbakan olacağım’ demek başka bir şey. Biz birinci parti olmak için bu mücadeleyi vereceğiz. Ben her zaman sizlerin yanında, sayın il başkanımızın emrinde sizlerle birlikte omuz omuza iktidara giden yolda inşallah bayrağı birlikte göğüsleyeceğiz. Muazzam bir yönetim oluştu. Gerçekten Türkiye’de hiçbir siyasi partide böyle bir yönetim yok. 50 tane il başkanlığı yapacak, bu ülkeyi yönetebilecek insanlar var.”

0a10959b 5a73 4d7d a653 ece6e99da929
iyi parti kocaeli devir teslim