Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti, Kocaeli’de seçim şokunu atlatamadı

Millet İttifakı’nın en güçlü bileşenlerinden biri olan İYİ Parti, Kocaeli’de seçim şokunu atlatamadı. En az üç vekil kazanma hesabı yapan İYİ Parti, sadece Lütfü Türkkan’ı meclise gönderebildi

Millet İttifakı’nın en güçlü
SEBO İMZA

28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde İYİ Parti, ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de istediğini alamadı. Birinci sıra adayı Lütfü Türkkan yeniden seçildi. Ancak teşkilatları temsilen bir vekil daha Ankara’ya gönderilemedi. İkinci sıra adayı olan eski il başkanı Şanbaz Yıldız seçilemedi. İYİ Parti’nin masadan kalkıp geri dönme sürecinin öncesinde il teşkilatı en az iki vekilin TBMM’ye gönderileceğinden emindi.

GENEL BAŞKAN İZMİTLİ AMA…

Ancak işler ters gitti. Seçmen, İYİ Parti’ye tavır aldı. Yüzde 17’lere ulaşan anketler parti yöneticilerini çok umutlandırmıştı. İyi Parti, 14 Mayıs seçimlerinde 130 bin 480 oy aldı. Kocaeli seçmeninin yüzde 9,69’una denk gelen bu rakam İYİ Parti için başarı sayılamaz. Genel başkanı İzmitli olan bir partinin Kocaeli’de aldığı bu oy oranı oldukça aşağıda kaldı.

HAREKET YOK

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Millet İttifakı’nın en büyük bileşeni İYİ Parti seçim şokunu üzerinden atamadığı için 10 gün kalan ikinci tur seçimlerine henüz hazırlık yapmadı. CHP’de bile hazırlıklar ve yeni çalışmalar henüz tam olarak başlamadı. Buna paralel olarak İYİ Parti’de hareket yok.

MUHALEFET PARTİLERİ HALA PASİF

Türkiye’nin en önemli seçimi olan ikinci tur, birinci turda yaşanan şok nedeniyle hala gölgede. Muhalefet partilerinin bu pasiflikle devam etmesi halinde ikinci tur seçiminin kolay geçmeyeceği görülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin henüz kaybedilmediği gerçeği Millet İttifakı tarafından tam olarak kavranmamış görülüyor.