Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Kocaeli’den intiharlar için açıklama

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Türkiye genelindeki işsizlik oranlarına dikkat çekerek Kocaeli’deki intiharların irdeledi.

İYİ Parti Kocaeli İl

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli’de yaşanan intiharlarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Yıldız şunları söyledi: “TÜİK tarafından düşük seviyelerde açıklansa da ülkemizde işsizlik, kronik bir sorun hale gelmiş durumda. Yakın tarihimizdeki en ciddi krizlerden biri olan mevcut ekonomik kriz, vatandaşlarımızı en yaşamsal gereksinimlerini karşılayamayacak hale getirmiş ve onları tükenmişlik duygusuna ittiğini üzülerek ifade ediyorum.

“5 GENCİMİZ”

Gelecek kaygısı, işsizlikle boğuşan liyakatin yerini adam kayırmacılığın aldığı bozuk sistemde gençlerimizde vatandaşlarımız da yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir. Sadece geçtiğimiz hafta Kocaeli’de 5 gencimiz, maddi problemler ve gelecek kaygısı yüzünden hayatına son vermiş ve artık aramızda değil. Pandemi döneminde binlerce vatandaşımız  işsiz kalırken, küçük esnaf iflas ederken sermaye kârlarında ise artış devam ediyor.

MUTLU ŞEHİR

Geleceğimizin ümidi, yarınlarımızın mimarı olarak gördüğümüz gençlerimiz gözümüzün önünde kayıp gidiyor. Sorun, yönetim sorunu… Sorun, zihniyet ve sistem sorunu… Sorun, beceri yetersizliği. Açıklandığı gibi ‘Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı’ cümlesi gerçek olsa ve de ‘Mutlu Şehir Kocaeli’ söylemi sadece sloganlarda ve siyasi söylemlerde kalmasa.”