Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’de susmak etkili yöntem mi?

İYİ Parti Kocaeli’de parti yönetiminden istifalar gerektiği gibi gündem olmadı. İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı, bu istifaları adeta sevinç ve sükunetle karşıladı.

İYİ Parti Kocaeli'de parti

SEBO min 9İYİ Parti’de il kongresinin ardından ilçe teşkilatlarında il kongresi sonrası istifalar yaşandı. Öyle ki başka partilerde bir mahalle başkanı istifa etse gündeme bomba gibi düşer, partiden ardı sıra açıklamalar yapılırdı. İYİ Parti’de il başkanı Şanbaz Yıldız’ın yeniden seçilmesinin ardından Başiskele İlçe Teşkilatı’ndan 36 kişi istifa etti. Sanıyoruz sadece başkan kaldı.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ

İYİ Parti’den birkaç gün bu konuyla alakalı ses çıkmadı. Birkaç gün sonra ise istifaların o sayıda olmadığını belirten yavan bir açıklama yapıldı. Koskoca ilçe teşkilatı yerle bir olmuşken İYİ Parti Kocaeli İl Yönetimi’nin hiçbir şey olmamış gibi davranması şaşkınlık yaratmıştı.

PEŞİNDEN 6 İSTİFA DERİNCE’DEN

Henüz bu istifaların şoku atlatılmamışken İYİ Parti Derince İlçe Yönetiminden de 6 isim istifasını duyurdu. İlçe yöneticisi Muhammed İşcen, istifalarını şöyle duyurdu: “Üzücü haberler devam ediyor. Derince’de şok istifalar. Derince İYİ Parti Teşkilatında kazan kaynıyor. Kongresini yapan Derince iyi parti ilçe yönetiminden 6 kişi etti.

“FURYA DEVAM EDER”

İşcen, “Mevcut ilçe yönetiminden istifa eden yönetim kurulu üyeleri. 1. Muhammed İşçen 2. Cavit Çakmak, 3. Erkan Sayanoğlu, 4. Seçkin Segün, 5. Kadir Canayakın, Recep Aktaş. Partinin Derince’de kurucularından eski teşkilat başkanı Önder Gündoğdu, kuruculardan Enver Bayram, ilçe delegeleri Eyüp Dinç, Taner Kara, Seyfi Tekoğul, Adnan Serindere, Sevim İşçen, Haldun Emir, Makbule Emir, Aynur Dinç, Bülent Durmuş, Volkan Türkmen E-Devlet üzerinden parti üyeliğinden istifa ettiler. İstifa furyası devam edecektir” dedi.

ŞANBAZ YILDIZ SUSTU

Henüz yeni yönetiminde icrayı kurmaya çalışırken bu istifalarla karşılaşan İl Başkanı Şanbaz Yıldızmise sessiz kalmayı tercih etti. Özellikle Derince’yle alakalı sessizliğini bozmadı. Çünkü Derince’deki ekip, Şanbaz Yıldız’ın il başkanı olmasını istemeyen isimlerden oluşuyordu. Bu istifalar Yıldız’ın da işine gelmiş oldu.

İSTİFA EŞİTTİR SEVİNÇ VE SÜKUNET

Ancak haberlere konu olan istifalarla ilgili Yıldız ve yönetiminin bu umursamaz tavrı da dikkatlerden kaçmadı. İstifalara alışan İYİ Parti’de bundan sonraki süreçte partililer tepki için istifa etme yoluna gitmeyebilir. Keza Kocaeli İYİ Parti’de istifa sevinçle ve sükunetle kabul ediliyor. Sebahattin AYDIN