Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den Dilovası’nda arsa satışı tepkisi!

Dilovası Belediyesi tarafından 305 milyon liraya satışa çıkartılan arsaya tepki gösteren İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, “Kazanılan parayı da çatır, çatır yiyiniz” dedi.

Dilovası Belediyesi tarafından 305

İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, mülkiyeti Dilovası Belediyesine ait Diliskelesi Mahallesi (Muallim-1) G23a21a3d-21D2a Pafta, 587 Ada 2 nolu Parselde 127 bin 550,34 metrekare kayıtlı arsa taşınmaz üzerinde 759431/6377517 hisse oranına sahip toplamda 15 bin 188,62 metrekare hisse Dilovası Belediyesi Encümeni tarafından kapalı teklif usulüyle 14 Haziran günü satışa çıkardığı arsa hakkında açıklamada bulundu. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir göreve geldiğinde ilk sözleri ‘..satmayacağım, satmıyorum. Borçlarımızı belediyenin taşınmazlarını satarak ödemiyoruz’ diye söz verdiği Dilovası halkıyla alay eder gibi belediyenin taşınmazlarını tek tek satılığa çıkardı.

 ”BU SATIŞA KİMSE KARŞI ÇIKMIYOR”

2022 yılında Diliskelesi Mahallesi’nde 41 dönümlük arsanın 153 milyon TL +KDV ile Çolakoğlu firmasına satıldığını biliyoruz. Şimdi ise, Belde limanın içinde yıllardır Belediyemizin hissesi bulunan 15 dönümlük arsanın da ihaleye sunulduğuna şahitlik ediyoruz. Büyük bir olasıkla 350 milyon TL gibi rakamla satış gerçekleşecek. Bu satışlara kimse karşı çıkmıyor. Niye sattın, neden sattın, satılan arsanın paraları nereye kullanıldı diye soran bir halkımız ne yazık ki yok! Örneğin, 28.dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre AK Parti Diliskelesi Mahallesi’nde 1.parti oldu.

”KAZANILAN PARAYI DA ÇATIR, ÇATIR YİYİNİZ”

Sonuçlara göre satması gayet normal mi? Çünkü çıkan sonuçlara göre halkımız belediye başkanının bu arsaları satması ve bu paraları kafasına göre harcasın desteğini seçim sonuçlarına göre veriyor. Bu sonuçlara göre, bende Belediye başkanı Hamza Şayir’e bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Demirciler Mahallesi’nde %70’e yakın oy aldınız. Demirciler Mahallesi’ndeki belediyeye ait olan 74 dönümlük arsayı da bir an önce satınız. Kazanılan parayı da çatır, çatır yiyiniz. Nasıl olsa size hesap soran bir halk yok.”