Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den Kocaman’a zam cevabı

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a zamlar konusunda cevap verdi.

İYİ Parti Kartepe İlçe

İYİ Partililer, geçen hafta gerçekleşen Kartepe Belediye Meclis toplantısında, KHK ile kadroya geçen personele verdiği maaş zammı sözünden dolayı sıkça soru sordukları Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman‘ın sözlerini şaşkınlıkla karşıladı. İlçe yöneticileri ile birlikte Deva Partisinin Kartepe İlçe Binasının açılışına katılan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, ” Siyasi partiler ülkemizde demokrasi ikliminin tesisi, her bireyin özgür iradesi ile kendi doğruları ve inandıklarını ifade edebilmeleri noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bu minvalde Kartepemizde siyasi hayatına başlayan Deva Partisi ve ilçe başkanı ile kurucu arkadaşlara, çıktıkları yolda başarılar diliyorum.

KARTEPE MENFAATLERİ İÇİN

Malum; Kartepe’miz siyasi parti temsilciliklerinin de, STK olarak derneklerin ve vakıflarında belki de Kocaeli’de en az olduğu ilçedir. Ya bizdensin ya yoksun anlayışı ile uzun zamandır yönetilen ilçemizde, özellikle tüm Türkiye’de olduğu gibi İYİ Parti sonrası insanların demokrasiye ve kendilerine olan inançlarının yeniden tesisi ile cesaret göstererek çıktıkları yolculukları değerli buluyor, her zaman diyaloğa ve Kartepe’nin menfaatleri noktasında birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

KOCAMAN’A ELEŞTİRİ

“Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kartepe Belediye Meclisinde CHP’li Meclis Üyesi Hasan Bayrak’ın KHK ile kadroya geçen işçilerin maaş zamlarının durumunu sorması üzerine; sizin meclis üyesi olmanızdan dolayı bunu sormanızı anlıyorum ama mecliste üyesi olmayan bir siyasi parti ilçe başkanının devamlı bunu gündeme getirmesini anlamıyorum” diyen Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın sözlerine de değinen Tamyüksel “Öncelikle sayın başkan’ın konu ile ilgili böyle bir cevap vermiş olmasından dolayı mutlu oldum, demek kendisi de tüm Kartepe gibi bizi ilgi ile takip ediyor. Sayın Başkan demiş ki bu konu neden siyasete alet ediliyor? Ben de diyorum ki; sayın Başkan siz bu sözü işçiye seçime 2 gün kala verdiğinizde, siyaset yapmıyor muydunuz? O dönem devlet memuru muydunuz? Alın da ben de tam olarak sizin; bizim bu gibi vatandaşı direk ilgilendiren konulara giriyor olmamıza şaşırmış olmanıza şaşırıyorum.

VATANDAŞIN HAKKI HUKUKU

Ne yapalım? Kartepe’de bugüne kadar muktedir olmuş siyasi anlayışın temsilcileri gibi vatandaşın hakkı hukuku, veya verilen ve tutulmayan sözler yerine, hangi çay bahçesinin, hangi kantinin ihalesi ne zaman veya hangi yeşil alanı planlayıp imara açabiliriz bunlarımı konuşalım? Biz; kim rahatsız olursa olsun, vatandaşın hakkının da, hukukunun da, verilen ve tutulmayan sözlerinde takipçisi olmaya… Diklenmeden dik durmaya, kavga etmeden haklının hakkını aramaya devam edeceğiz.” dedi.