Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den Yıldızlar Yatırım Holding’e tepki

Yıldızlar Yatırım Holding tarafından Kartepe Uzunbey’de yapılmak istenen demir çelik fabrikası ve sıcak haddehane ile ilgili olarak ilk tepki İYİ Parti Kartepe Belediye Meclis Üyesi Kubilay Işık’tan geldi.

Bu haberin fotoğrafı yok
Yıldızlar Yatırım Holding tarafından Kartepe Uzunbey’de yapılmak istenen demir çelik fabrikası ve sıcak haddehane ile ilgili olarak ilk tepki İYİ Parti Kartepe Belediye Meclis Üyesi Kubilay Işık’tan geldi. Yaptığı açıklama ile yetkilileri göreve davet eden Işık, açıklamasında Tahir Büyükakın ve Mustafa Kocaman’a seslenerek Kartepe’nin yalnız bırakılmamasını istedi. Işık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Turizm , Tarım ve Hayvancılık Kartepe halkının olmazsa olmalarıdır.  Kartepemiz Doğası ve tertemiz havası ile bilinir. Buradan Büyükakın ve Kocaman’a sormak istiyorum, bu Projeden ne zamandır haberiniz var? Uzun zamandır bilgi sahibi miydiniz? Eğer uzun zamandır biliyor iseniz, bunu kamuoyu ile sizler daha önceden neden paylaşmadınız? Eğer bilmiyorduysanız da bu sizi ve temsil ettiğiniz kurumları yok saymak değil midir? Peki şu anda bu konu ile ilgili düşünceniz nedir? Herhangi bir eylem planınız veya girişiminiz var mıdır?

BELEDİYEYİ ARADAN ÇIKARACAKLAR

Yıldızlar Yatırım Holding yetkililerinede seslenmek istiyorum; Bakın efendiler biz İYİ Partililer; bu zamanda yapılacak olan böylesine büyük bir yatırımın, bununla birlikte oluşacak ticaret ağı ve istihdam olanaklarının karşısında bir yapı değiliz. Ama bir birey olarak; yaşadığımız, siyaset yaptığımız, yarın ise çocuklarımıza bırakacağımız yöremizin yaşaması muhtemel sorunları ile ilgili kaygılarımız var. Bu noktada; sizden beklentimiz, bugüne kadar takındığınız büyük bey tavrınızdan sıyrılarak halkı ve halk adına siyaset yapan tüm siyasi partileri bilgilendirmenizdir. Kartepe Belediyesi’ni bile devreden çıkaracak girişimler ile Bakanlık üzerinden yapacağınız girişimler, iktidar yanlılarını durdursa da bizi durdurmaya yetmeyecektir. Bilesiniz.

TARIM VE HAYVANCILIK BİTECEK

Ve son olarak Kartepe kamuoyuna seslenmek istiyorum; sevgili komşularım, bir çoğumuzun haberi olduğu üzere, ne yazıkki bir çoğumuzunda haberi olmamasına rağmen Kartepemizin yeşil mahallerimden biri olan Uzunbey’de tarım ve hayvancıkla hayatını idam ettiren bir çok mahalle sakinimiz varken buraya Yıldızlar YatırıYıldızlar Yatırım Holding tarafından Kartepe Uzunbey'de yapılmak istenen demir çelik fabrikası ve sıcak haddehane ile ilgili olarak ilk tepki İYİ Parti Kartepe Belediye Meclis Üyesi Kubilay Işık'tan geldi.m Holding tarafından  yıllık 7,5 milyon ton kapasiteli sıcak haddehane diye tabir edilen yani hurda demiri eritme tesisi yapılmak istenmektedir. Sevgili komşularım bu tesisin yapılması demek bu mahallede tarımın, hayvancılığın yok olmasının yanında vizyonunun en tepe noktasına turizmi koyan Kartepemizin buradan çıkacak toz ve dumanla Kartepemizdeki turizm tesisleri ve yaşam alanları üzülerek ifade ediyorum etkilenmekten öte mahvolacaklardır. Sevgili komşularım yıllık 7,5 milyon ton üretim demek günlük 2,000 ton demektir. 1 tırın taşıdığı yaklaşık 30 tondur. Bu şu demektir; bu fabrikaya günde 700 tır hammadde getiricek. Buradan günde yaklaşık bin ton cüruf (atık) çıkacak. Bunun için bile günde 300 tır gelecek.

TIR TRAFİĞİ ARTACAK

Burada ortalama günde 1,400 tır ve kamyon hareketi olacak. Hangi taraftan bakarsak bakalım bu hali ile bu tesisin buraya yapılmasını onaylamak akıl tutulmasıdır. Kimse bize üretim ve istihdam hamaseti üzerinden baskı yapmasın. Burada istihdam edilicek sayı kadar, eğer doğru düzgün bir planlama yapılırsa, tarım hayvancılık ve turizm alanında olanaklar var. Kartepemize bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yoktur. El birliği ile, elele kolkola Kartepeyi koruyalım.”