Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’nin Kocaeli’deki oy oranını açıkladı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, “Adaylarımızdan bir tanesi profesyonel şirkete çalışma yaptırdı. 2 hafta evvel yaptırdığı ankette 15 buçuk civarındaydı” dedi.İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, bugün partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç’ın da katıldığı toplantıda Acur, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kocaeli İl

Acur yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Ülkemiz cumhuriyet tarihinin belki de en önemli seçimine gidiyor. Tek partili dönemde bile yaşamayan kaos ortamı seçimlere günler kala en üstte seyrediyor. Bizler savaşa değil seçime gidiyoruz. Seçimler bitecek, yine yüzyüze bakacağız. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Yani sandıkla gelen sandıkla gidecektir. Bu süreçte milletimizi ürküterek, korku iklimi yaratarak, rakiplerine iftira atanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Toplumsal barış ve kardeşlik ortamında ayrıştırıcı değil birleştirici dil kullanılmasını arzu etmekteyiz.

“ALLAH ONLARI KAHRETSİN”

İYİ Parti bu ülke için canını seve seve feda etmekten geri durmayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sıkı sıkıya bağlı bir partidir. Her kim ki siyasi menfaat uğruna başta PKK olmak üzere herhangi bir terör örgütü ile aleni pazarlık ediyorsa Allah onu kahretsin. Her kim ki bu ülkenin çakıl taşını birilerine peşkeş çekiyorsa Allah onları kahretsin. Her kim ki iftira atıyorsa Allah onları kahretsin. Her kim ki kutsal değerler üzerinden dinimizi kullanmak üzere siyaset yapıyorsa Allah onları kahretsin. İYİ Partiyi hiçbir güç terör örgütleriyle bir araya getiremez. Sürekli bu iftiralara maruz kaldığımız için söylüyorum. 14 Mayıs akşamı ülkemiz için yeni döneme başlayacak, 15 Mayıs sabahı güneşli günlere uyanacağız.”

“KOCAELİ’DE İYİ PARTİ 15 BUÇUK CİVARINDA”

Biz parti olarak kendimiz anket yaptırmadık. Adaylarımızdan bir tanesi profesyonel şirkete çalışma yaptırdı. 2 hafta evvel yaptırdığı ankette 15 buçuk civarındaydı. Değişik bir seçime gidiyoruz. Bundan önce anket firmaları tahmin edebiliyordu. Halkımızın yarısı kararını vermiş ama diğer yarısı inanılmaz derecede nereye vereceğini söylemiyor. Ben ilk defa sahada böyle bir tablo görüyorum. Az çok sokağı yoklayabiliyorduk ama ilk defa inanılmaz bir tablo var. Bu da korkutulan halktan dolayı. Bize de bazı duyumlar geliyor. Kurumlarda çalışanların kimlik kartını oy pusulasının yanına koyup fotoğraf çekip yetkili makama iletilmesi noktasında. Eğer o partiye oy vermek istemiyorsa, böyle bir yönteme gidilirse bunun çözümü birkaç yere basması olacaktır. Tahmin ediyorum bu seçimde iptal edilen çok oy olacak.

“MEMLEKET PARTİLİLERİN AK PARTİ’YE OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Muharrem İnce keşke sürecin başından beri bu yapının içerisinde olsaydı. Seçimlere iki gün kaldı. Herhangi bir partiye ne derece yarar bilemiyorum. Memleket Partililerin AK Parti’ye oy vereceğini düşünmüyorum. İnce’nin kitlesi genç seçmen. Yine o oyların Millet İttifakı’nda birleşeceği kanaatindeyim. Her gün birilerinin kaseti çıkıyor. Bir Cumhuriyet Savcısı çıkıp da bir soruşturma başlatmıyor. Sadece İnce’yle ilgili değil Cumhurbaşkanımız, yakınlarıyla ilgili inanılmaz söylemler, görüntüler var.

“GEBZELİ OLMAYAN BİRİSİ”

-Türkkan’a Gebze’de tepki hakkında- Bu işten kimse bir şey kazandırmak. Bu anca insanları birbirlerine düşmanlaştırır. Gebze’deki olayda ben de oradaydım. 8-10 esnafı gezdik. Sokağı dönerken 3 arkadaşın önünde telefon, bize doğru tutulmuş vaziyette, bize bağırıyor. Arkadaş zaten ters yöne kaçtı. Gebzeli olmayan, orayı bilmeyen birisi. Şikayetlerimizi yaptık. Gergerlioğlu’na yapılanı bilemiyorum.

“HERHANGİ BİR KARGAŞA, KAOS ORTAMI YARATILMASIN

Bu seçimde hiçbir sandıktan bir tane oyun çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Yine çalmaya çalışacaktır, bizlerin görevi buna müsaade etmemek. Bütün kolluk kuvvetlerimize de bilgi verdik. Partilerimiz açık olacak. Umuyoruz ki herhangi bir kargaşa, kaos ortamı yaratılmasın. Bu işin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum. Birinci turda inşallah seçim neticelenir. Biz savaşa gitmiyoruz. Arkadaşlarımızla aramızda bir tarla davası yok. Kim daha iyi yönetir ülkeyi onun yarışı var. Her parti kendi seçmenini uyarması lazım. HDP ne zaman AK Parti’yle birlikte olsa mazlum, yapmazsa terörist. İYİ Parti’nin HDP ile yan yana fotoğrafı hiç olmadı. HDP Kılıçdaroğlu’nu destekliyormuş. Bize ne.”