Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’nin Körfez adayı Azmi Cihat Hatipoğlu oldu!

İYİ Parti’de Gebze ve Karamürsel’in ardından Körfez belediye başkan adayı da belli oldu. Körfez’de MHP’den transfer olan ve ilçenin sevilen isimlerinden biri olarak görülen eğitimci Azmi Cihat Hatipoğlu aday olarak belirlendi.

İYİ Parti'de Gebze ve

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta mecliste yapılan grup toplantısı öncesinde Gebze Belediye Başkan adayı olarak Gebze Belediye Meclis Üyesi Sadık Güvenç ve Karamürsel Belediye Başkan adayı olarak Karamürsel Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Baş’ı kamuoyuna duyurmuştu. Parti içerisindeki istişareler sonucunda Körfez ilçesi için de belediye başkan adayı belirlendi. Pek çok talipli olan Körfez belediye başkan adaylığı için ülkücü bir isim olan eğitimci Azmi Cihat Hatipoğlu ismi kesinleşti.

HATİPOĞLU’NA TEBLİĞ EDİLDİ

Çarşamba günü gerçekleştirilecek grup toplantısında adaylığı Meral Akşener tarafından kamuoyuna duyurulacak olan Hatipoğlu’na aday olduğu bugün tebliğ edildi. Körfez ilçesini ‘kazanılabilir’ olarak gören muhalefet geçtiğimiz seçimlerde ittifak yapmış ve eski CHP’li Salih Şirin İYİ Parti’den aday olmuştu. Salih Şirin’in 35 bin oy aldığı seçimlerde Ak Parti’nin adayı Şener Söğüt 46 bin 500 oy ile belediye başkanı seçilmişti. Millet İttifakı şu an dağılmış durumda. Yerel seçimlerde bir ittifak mümkün görülmüyor. Bu tabloda mart ayında gerçekleştirilecek seçimlerden nasıl bir sonuç çıkacak merak konusu.

4 AYLIK ZORLU SÜREÇ BAŞLADI

Hatırlanacağı üzere Azmi Cihat Hatipoğlu’nun İYİ Parti’ye katılmasının ardından parti tabanında bazı rahatsızlıklar meydana gelmiş, partinin Körfez ilçesinde siyaset yapan kimi isimleri Hatipoğlu’nun aday yapılacağını tahmin ederek tepki göstermişti. İYİ Parti Körfez İlçe Teşkilatı Hatipoğlu muhaliflerini seçim öncesinde ikna edebilecek mi, CHP’nin Körfez adayı Bozkurt Uslu mu olacak yoksa Emirşah Torun mu, CHP’lilerle ittifak yaptıklarında 35 bin oy alabilen İYİ Partililer tek başına girecekleri seçimde nasıl bir tablo ile karşılacak… Bu soruların cevap bulmasına 4 ay gibi kısa bir zaman kaldı.

Azmi Cihat Hatipoğlu kimdir?

1961 Erzurum doğumlu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı mezunu.
42 yıllık eğitimci.
33 yıldır Kocaeli’de ikamet ediyor.
18 yıl öğretmenlik yaptı.
Daha sonra İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini üstlendi.
Emekliye ayrıldıktan sonra Özel Körfezim Eğitim Kurumu Genel Müdürlüğünü yapmaya başladı.
Kocaeli Erzurumlular Vakfı Kurucu Başkanı.
“Vakumlanmış Duygular” ve “Yarasanın Gözü” adlı makale ve şiir kitaplarım bulunmaktadır.